Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 02 november 2015 09:31

Guyana winnaar 13e South American 10Km Road Classic Race

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Cleveland Forde Cleveland Forde

Cleveland Ford van Guyana won met groot machtsvertoon bij de mannen en ook Euleen Josiah Tanner van Guyana deed dat bij de vrouwen tijdens de 13e South American 10Km Road Classic Race op zaterdag 31 oktober.

De aanwezigheid van de Secretaris Generaal van Consudatle, Helio Gesta de Mello gaf de 13de editie van deze triple een extra bijzonderheid. Klokslag 17:30 uur lostte Gesta de Mello het startschot waarna 81 atleten op weg gingen. Al kort na de start werd de kopgroep bij de mannen gevormd door Cleveland Ford (Guy), Cleveland Thomas (Guy) en Rupert Green (Jamaica). Na het keerpunt domineerden Ford en Green de race. Dit ging zo door dat tot bij de laatste kilometers Ford zich losrukte. Ook Tanner van Guyana was overduidelijk de sterkste bij de vrouwen.

De winnaars in het algemeen klassement bij de mannen zijn: Cleveland Ford (Guy), Rupert Green (Jamaica),Cleveland Thomas (GUY). Op respectievelijk de 4de en de 5de plaats eindigde Jonahan Baktawar (SUR) en Symyson Xiverio (SUR). En daarmee de werden zij de eerste en tweede Surinaamse man. Als derde Surinaamse man kwam binnen Chomeni Pinas. Bij de vrouwen in het algemeen klassement werd Euleen Josiah Tanner (Guy) 1ste, Andrea Forster (Guy) 2de, Carolien Marlet 3de (Ned) , Ilsida Toemere 4de (Sur)en Marije Rijpkema (Ned) 5de.

De eerste drie vrouwen bij Suriname waren respectievelijk Toemere, Diko en Ramawadhdoebe. De eerste drie Surinaamse mannen ene vrouwen zullen Suriname vertegenwoordigen in Guyana het komen weeekend. De SAB is zeer tevreden met de deelname in vergelijking tot vorig jaar. Dit jaar was er 1 uitvaller en 1 atleet die niet binnen de 75 minuten over de finish was, maar wel de 10km heeft uitgelopen.

Bijzondere aanwezigheid
De heer Claude Blackmore die namens Consudatle (de Zuid Amerikaanse Atletiek federatie) aanwezig was als technical delegate, was zeer tevreden over de technische organisatie van de van de race. Hij zal officieel verslag moeten doen aan Consudatle. Voor het eerst sinds deze race gehouden wordt was er vanuit het bestuur van Consdatle ook een vertegenwoordiger aanwezig. Dhr. Helio Gesta de Mello was bijzonder content met hoe alles is verlopen. Hij heeft ook de faciliteiten bezocht die door de SAB worden gebruikt om wedstrijden te organiseren. De voorzitter van de SAB, dhr Dennis, Mac Donald, heeft natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem het terrein te laten zie waar het atletiek stadion geprojecteerd staat.

Tijdens de WK in China zijn goede gesprekken gevoerd. Gesta de Mello zegt er alles aan te zullen doen om de SAB te helpen deze droom van een eigen atletiek stadion te helpen verwezenlijken. Het was voor hem belangrijk om  het terrein gezien te zien. Hij zei verder enorm genoten te hebben van het enthousiasme waarmee tijdens de 10Km gewerkt is om het tot een geslaagd evenement te maken.

Surinaamse Atletiek Bond

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 341 keer Laatst aangepast op maandag, 02 november 2015 09:36

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK