Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 04 december 2015 14:55

Surinaamse delegatie loopt marathon in Cuba

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
vlnr Wies Haverkamp, Carolien Marlet, Simone Cornelisse, Joeri Lieuw en Juan Pigot vlnr Wies Haverkamp, Carolien Marlet, Simone Cornelisse, Joeri Lieuw en Juan Pigot

Op 13 november 2015 vertrokken vijf fanatieke lopers; Juan Pigot, Joeri Lieuw, Simone Cornelisse, Wies Haverkamp en Carolien Marlet van Paramaribo naar Cuba om daar mee te doen aan een groot loop evenement in Havanna.

Cuba is vanaf augustus dit jaar beter en in minder tijd bereikbaar dus aanlokkelijk om daar aan een grote wedstrijd deel te nemen. Op zondagochtend 15 november om 7.00u. precies luidde het startschot. Het parcours leidde dwars door de stad; over de bekende Malecon boulevard langs de kustlijn naar een hoger gelegen deel van de stad en in een cirkel weer naar “Capitolio” in het oude centrum van de stad. Het weer was gunstig;  bewolkt en droog. De ronde was precies de lengte van de halve marathon met als zwaarste onderdeel de hoogte verschillen. Dalend van de ene heuvel was de volgende heuvel in zicht.

Aan de wedstrijd deden veel verschillende nationaliteiten mee, waaronder dit jaar voor het eerst Amerikanen. Ook rolstoelers en sterke mannen die kinderen in rolstoelen voortduwden renden zich in het zweet. Er was veel publiek, muziek en enthousiasme vanaf de kant. Er was water en voldoende energiedrank onderweg en het was een feestje om door sfeervol Havanna te lopen. De snelste man op de halve marathon, afkomstig van Cuba kwam binnen op 1.11u. De snelste vrouw op 1.18u. Onze Simone kwam binnen in een netto tijd van 1.52.09 als negen en twintigste van alle vrouwen. Wies haverkamp kwam binnen op 2.12.28u. als honderdste vrouw. Joeri Lieuw kwam binnen na 2.43.54u. Juan Pigot rende 42 km. in 3.59.29u., waarmee hij als zeven en zeventigste man over de finish kwam. Op 3.41.19u. kwam Carolien Marlet binnen waarmee ze als vijfde vrouw overall binnenkwam en als eerste binnen haar leeftijdscategorie.

De eerste man uit Cuba afkomstig kwam de streep over in 2.29u. Een Noorse vrouw won de marathon in 3.28u. Op de dag van terugkomst liep Juan Pigot als klap op de vuurpijl mee met de Srefidensie marathon die hij met succes uitliep in, waarmee zijn aantal op vijf totaal dit jaar kwam. Een geweldige prestatie om in zes dagen tweemaal 42 km. te rennen. Simone Cornelisse waagde nogmaals de halve marathon en eindigde op de tweede plaats overall. Wies Haverkamp volbracht eveneens de halve marathon in en Joeri Lieuw reisde later af vanuit Cuba, maakte een stop op Curacao en liep op 29 november de halve marathon in Willemstad. Zo laat Suriname zich sportief zien binnen de Caribe.

Juan Pigot

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 368 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK