Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 21 december 2015 01:24

Geslaagde jaarafsluiting SAB

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) heeft zaterdag 19 december het kalenderjaar 2015 met succes afgesloten. Een cross country loop op het Jan Starke Opleidings Centrum is de activiteit waarmee de SAB dit deed.

Ruim 90 atleten verdeelt over de categorieën U8, U10, U12, U15, U18, U20/senioren hebben een afwisselend parcour afgelegd. De U8 en U10 en U12 die respectievelijk 800m, 1000m en 1250m hebben afgelegd hadden enkele obstakels op de route die al bestond uit het mulle baanzand. Het was niet voor een ieder even gemakkelijk maar ze hebben allen doorgezet.

De U15 heeft en U18 categorie hebben een ander parcour afgelegd dan in eerste instantie was gepland. Zij hebben door het bos maar niet door de kreek gelopen en een kortere route. Dit heeft het iets minder zwaar gemaakt maar wel met een mooie uitdaging door natuurlijke obstakels van boomstammen op de route. De U20 en senioren hebben 7500m afgelegd door het open savanne gebied met een pittige zon, door de kreek en het bos waar zijn over boomstammen heen moesten. Het parcour hebben ze 3 maal afgelegd.
 
Het was echt een uitdaging die bij de finish een voldaan gevoel aan de atleten gaf. De strijd bij de U20/senioren klasse ging tussen Simison van SNL en Gittens van KPS. Die hebben haast het hele parcour zij aan zij afgelegd. Simison was toch de betere in deze strijd van uithouding, flexibiliteit en kracht. De derde plaats was voor Baktawar van SNL. Bij de dames was het ook Toemere die voor SNL die de gouden plak behaalde. Diko pakte zilver voor profosoe. De laatste activiteit van de SAB is mogelijk gemaakt met extra ondersteuning van het Nationaal Leger, SOC, CIC, SPSB en Fernandes.

Uitslag voor de meisjes U18:
1. Popobosie Donaviece (Pondobasi) 9.48.6    
2. Sana Hanna (Pondobasi) 9.35.0    
3. Darius Palmera (Profosoe) 10.46.0    

Surinaamse Atletiek Bond

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 338 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK