Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 16 augustus 2016 06:46

Baktawar wint mini marathon van Saint Laurent

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

SNL heeft goede zaken gedaan. In een tijd van 58m17s wist Jonathan Baktawar van SNL, de mini marathon van Saint Laurent op zijn naam te schrijven. Nummer twee werd Chomeynie Pinas eveneens van SNL (1h00m39s), terwijl Antoine Kieffer drie werd.

De Fransman Kieffer had daarvoor een tijd van 1h00m53s nodig. Carlos Felixdal eindigde op de vierde plaats in een tijd van 1h02m04s. Severijo Simison moest helaas vroegtijdig de wedstrijd beëindigen en heeft hierdoor zijn titel van vorig jaar niet weten te verdedigen. Ilsida Toemere van SNL wist als tweede dame over-all de eindstreep te passeren in een tijd 1h19m56s achter de Françaises Pierre-Ange Paradis die een tijd van 1h12m24 liep.

Suriname was goed vertegenwoordigd met vijf dames en vijf heren De overige Surinaamse deelnemers waren: Juan Pigot derde plaats heren 40+ 1h07m50s, Sefania Wielzen tweede  plaats dames senioren 1h21m37s, Tanya Frijmersum eerste plaats dames 50+ 1h38m15s, Debbie Frans eerste plaats dames 60+ 1h41m08s, Audrey Slory tweede plaats dames 60+1h59m48s.

Het parcours startte in Saint Jean, bovenstrooms langs de Marowijne rivier en er werd in rechte lijn naar Saint Laurent gerend over een totale afstand van 16.2km. Het deelnemersveld bestond uit 48 heren en negen dames.

De organisatie van de wedstrijd was in het kader van de verjaardag van de stad Saint Laurent op 11 augustus en is een jaarlijks terugkerend evenement. Voorheen had de gendarmerie de leiding over de loop maar sinds twee jaar organiseert het stadsbestuur deze wedstrijd.

Het evenement kende een wat rommelige start, waarbij de bus die de renners moest vervoeren naar het startpunt een half uur te laat vertrok en daardoor de aanvang van de wedstrijd een half uur later was dan gepland. Bij de finish was er geen drinken voor de deelnemers terwijl de prijsuitreiking ook tekenen vertoonden van een niet goed voorbereid geheel. Water was er wel voldoende langs de route en ook het gebruikelijke Franse ontbijt na wedstrijden bij onze oosterburen ontbrak niet. De prijswinnaars kregen naast een trofee ook nog huishoudelijke artikelen en waardebonnen.

Juan Pigot

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 304 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora