Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 29 juni 2017 21:53

Surinaamse atletiek selectie warm onthaald

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, heeft samen met een delegatie Zuid-Amerikaans kampioen hinkstapspringen Miguel van Assen en enkele atleten warm onthaald. Een grote groep toeschouwers toonde interesse en ontvingen de atleten feestelijk.

De kinderen van de St. Clemens Kids Choir hebben speciaal voor van Assen een lied in elkaar gezet. “Mijn hart is blij, Miguel van Assen, is ons kampioen, ons Surinaamse Kampioen” werd vol enthousiasme gezongen. Met een sprong van 16.94 meter heeft Suriname’s trots Miguel van Assen het verst gesprongen en won hierbij de gouden medaille op de wereldkampioenschappen atletiek in Paraguay.

Hiermee is hij ook geplaatst voor de wereld kampioenschappen die gehouden zullen worden in London. De coach van de Surinaamse selectie, Raymond Gilson, is ook trots op de prestaties die Ifrish Alberg, Jeffery Vanan, Dornell Alanterie en Sunaina Wahi hebben geleverd. De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement Kelvin Koniki ziet in van Assen een voorbeeld voor de Surinaamse jeugd.

Minister Dogojo sprak haar waardering uit aan de Surinaamse sporters. Volgens de minister is geen enkel droom te groot. Zij bemoedigde de sporters om te durven dromen en deze waar te maken. Van Assen zegt dat de jeugd zich met positieve zaken moet bezig houden door te blijven studeren en respect te tonen voor ouderen. Hij zegt zich door te blijven inzetten voor Suriname en gaat nu voor de wereldkampioenschapstitel.

Ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Lees 127 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora