Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 17 augustus 2015 05:23

Yellow Birds pakt vier op rij

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Yellow Birds vs. De Schakel Yellow Birds vs. De Schakel

Yellow Birds is zondagavond in de Ismay van Wilgen sporthal voor de vierde opeenvolgende keer kampioen geworden in de heren eerste klasse competitie van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA).

De kersverse kampioen wist ook game 2 in deze best of drie serie te winnen van De Schakel. Het werd na een 37-29 ruststand tenslotte 68-61 voor Birds. Joel Caper van Yellow Birds werd met 18 punten topscorer van de wedstrijd. Dave Arlaud eveneens van Birds was goed voor 16 punten. Aan de zijde van De Schakel had Elray Ritfeld met 16 punten de hoogste score. Yellow Birds coach Terence Oosterwolde wil dit keer wel een kans wagen om met zijn ploeg uit te komen in de hoofdklasse. De afgelopen drie jaren bleef Yellow Birds ondanks het kampioenschap toch door in de eerste klasse spelen.

Ook om de 3e/4e plaats in de heren eerste klasse werd er gespeeld. Hier wist Koi Carper met 65-51 te winnen van SCVU. Met deze overwinning is Koi Carper geëindigd op de derde plaats. Rosano Jagroep van Koi Carper werd met 21 punten topscorer van de wedstrijd. Rick Setrowidjojo (Koi Carper) en Mark Kortram (SCVU) waren elk goed voor 12 punten.

In de Jongens Aspiranten klasse heeft Yellow Birds zich ook weten te plaatsen voor de finale. Birds versloeg De Arend met 59-70 na een 22-40 ruststand. Donyell Samson van Yellow Birds werd met 30 punten topscorer van de wedstrijd, terwijl Carmichael van De Arend goed was voor 19 punten. In de finale zal Yellow Birds het opnemen tegen SCVU die Oase al eerder had verslagen voor de eerst finale plek.Yellow Birds heren 1ste klasse kampioen 2015Jongens Aspiranten: De Arend vs. Yellow BirdsDe Arend vs. Yellow BirdsDe Arend vs. Yellow Birds
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 363 keer Laatst aangepast op maandag, 17 augustus 2015 22:11

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK