Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 31 augustus 2016 07:44

SCVU winnaar Truus U10 mini basketbal toernooi 2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
De Arend vs. Yellow Birds De Arend vs. Yellow Birds

SCVU is winnaar geworden van het Truus U10 mini basketbal toernooi 2016. Na 18 heel spannende wedstrijden was het de gastheer die met 18-6 de finale tegen CLD won. Aiden Deira, Michaya Emanuelson en Joshua Soesman scoorden elk zes punten.

Aan de zijde van CLD was Ray Jeffery in de finale goed voor vier punten. De wedstrijd om de derde plaats ging tussen Inter Maretraite en Basketbal Club Wanica (BCW). Inter Maretraite was in dit duel oppermachtig en versloeg de basketbal ploeg uit Wanica met maar liefst 26-4 na een 10-2 ruststand. Jean Pierre Wee Wee van Inter Maretraite werd met 12 punten topscorer van de wedstrijd. Ondanks deze ruime overwinning eindigde Inter Maretraite op de laatste plaats, omdat zij met oudere kinderen de wedstrijden hadden afgewerkt. BCW werd dus drie. 

De wedstrijd tussen Yellow Birds en De Arend in de finale ronde kende een 6-6 gelijke eindstand en kwamen beide teams op een gedeelde vierde plaats te staan. Murwien Toemere scoorde alle zes punten voor De Arend, terwijl Yellow Birds basketballers Sergio Axwijk, Asawini Peroti en Yarin Renfurm elk twee punten op hun naam schreven.

Dwayne Karmidi van BCW werd uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het toernooi, terwijl speelster Janiska Reiziger eveneens van BCW werd uitgeroepen tot meest talentvolle basketbalster. Sercinio Lo - A - Sjoe van De Arend werd meest sportiefste basketballer van het toernooi en Yellow Birds speelster Hailey Renfurm meest sportiefste basketbalster. De topscorer van dit toernooi werd Joshua Soesman van SCVU.

Het Truus U10 mini basketbal toernooi 2016 werd gespeeld onder auspiciën van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) en heeft zeker als hoofddoel gehad de basketbalsport in Suriname verder te ontwikkelen. Mw. Truus Soesman, de grote trekker van dit toernooi, was enorm tevreden met de opkomst van de teams en was ook de SBA zeer erkentelijk met de steun die zij aan dit toernooi heeft geboden.

'De SBA heeft arbiters en tafelofficials voor ons gestuurd vandaar dit tweedaagse toernooi een vlot verloop heeft gehad. Bij mij gaat het niet om wie kampioen wordt, want in dit toernooi is een ieder kampioen', aldus Truus Soeman. 'Er hebben zes verenigingen meegedaan en ook hun wil ik bedanken', zei Soesman verder. De ploegen die hebben meegedaan waren: Yellow Birds, De Arend, Inter Maretraite, BCW, CLD en SCVU.

De uitslagen van de algemene ronde dag 2: CLD vs. BCW 11-7, SCVU vs. Yellow Birds 23-8. De Arend vs. Inter Maretraite 4-23, SCVU vs. BCW 20-7, Yellow Birds vs. Inter Maretraite 9-34, De Arend vs. CLD 10-21. Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 432 keer Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2016 16:20

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK