Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 20 september 2016 22:24

Suriname en Guyana bespreken samenwerking Bokssport

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Ricardo Morris Ricardo Morris

De Guyana Boxing Association (GBA) en de Surinaamse Boks Bond (SBB) hebben afgelopen weekend in ons buurland formele gesprekken gevoerd over een aantal mogelijkheden voor samenwerking en het verder ontwikkelen van de bokssport in de Guyana's.

GBA-president Steve Ninvalle ontving Ricardo Morris, de secretaris van de SBB, en besprak de mogelijkheden welke vooral deze twee landen voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van boksen. Behalve een samenwerking aangaan werd er vooral gesproken over het internationale bokstoernooi welke in Paramaribo op 26 november 2016 zal worden gehouden.

Aan dit toernooi zullen ook Guyanese boksers en officials participeren. 'Wij kijken naar alle vormen van samenwerking, waaronder ook de uitwisseling van coaches en arbiters/judges. Een mondelinge uitnodiging hebben wij inmiddels gehad en verwachten in de eerste week van oktober nog een formele schrijven van de SBB', aldus Steve Ninvalle.

De GBA zal dit toernooi in Suriname effectief gebruiken. De Guyanese boksers zijn namelijk bezig zich voor te bereiden op het Caribbean Development toernooi welke in Barbados begin december zal worden gehouden. Ninvalle zei verder dat Suriname met een schone record nu terug komt in het boksen na enige onrust binnen de vereniging. 'AIBA heeft de SBB groenlicht gegeven en de GBA staat klaar om Surinaamse boksers en Boksbond op welke wijze dan ook te helpen', verklaarde Ninvalle verder.

De laatste keer dat Surinaamse boksers Guyana hebben bezocht was in augustus 2014 toen Sita Pinas en Samuel Green Suriname hadden vertegenwoordigd tijdens de Inter Guyanese Spelen. Later dat jaar kreeg Guyana een uitnodiging van Suriname om in ons land deel te kunnen nemen aan een bokstoernooi. Echter, werd de GBA door de wereld overkoepelend boksbond, de AIBA, geïnstrueerd niet op de uitnodiging van Suriname van oktober 2014 in te gaan vanwege interne geruzie in de SABA.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 362 keer
Marsosur