Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 26 augustus 2015 21:59

Surinaamse Cricket Bond ondergaat transformatie

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Onderstaand artikel is ingezonden door de Surinaamse Cricket Bond (SCB). De SCB zal getransformeerd worden tot een nieuwe organisatie en hiermee zal een aanvang worden gemaakt op 15 september 2015.

Aanleiding onder meer is dat de gestelde doelen bij het verkrijgen van de Associate Membership niet volledig zijn gehaald. Zo zal eind dit jaar of vroeg volgend jaar in samenwerking van de ICC een nieuwe strategische plan worden gemaakt dat moet resulteren in een efficiente organisatie en het op een hoger niveau brengen van cricket in Suriname.

Zo zal onder meer een nieuwe organisatie structuur komen, de statuten en het huishoudelijk reglement zal zodanig worden gewijzigd dat het kan beantwoorden aan de tijd van vandaag. Hierna zal verkiezing van het bestuur van de SCB worden uitgeschreven. Ook zal het competitie structuur worden gewijzigd en zal gespeeld worden in een topsectie met clubs van Nickerie en Paramaribo en in andere divisies.

De pathway van junioren naar de nationale selectie zal duidelijk weergegeven worden. Het blijkt dat de jonge spelers van de scholen en centra niet de weg vinden naar club cricket. De Bond zal initiatieven ontplooien hiermede verband houdende.

De selectie procedure voor de nationale selecties zal veranderd worden. Reeds worden er gesprekken gehouden met de lidverenigingen van de SCB. De heer Shaam Harnam zal de leiding hebben van de transformatie bij de SCB. Er is ook veel te doen rond de selectie van onze nationale cricket team, dat deelneemt aan de verschillende internationale cricket Toernooien. Sommigen vinden dat er teveel buitenlanders in ons team zitten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van mogelijkheden zoals dat is bij de wereld organisatie de ICC mogelijk is.

Sommige landen zoals USA en Canada maken gretig gebruik van deze regelingen. Ook de SCB is van mening dat er meer geboren Surinamers in onze nationale cricket selectie moeten zijn. Bij de junioren bestaat de nationale selectie al uit meer dan 70% uit geboren Surinamers en bij de nationale selectie moet dit ook het geval zijn binnen 5 jaren.

Speciaal hiervoor zal er voor met name het district Nickerie een speciaal coach worden aangesteld. Wij van de Bond begrijpen de gevoelens maar geeft aan dat dit wat tijd in beslag neemt maar zeker komt.

Surinaamse Cricket Bond

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 668 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora