Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 05 november 2016 15:21

KPS maakt favorietenrol waar

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zaterdagmorgen in het Emile de la Fuente sc. haar favorietenstatus waar gemaakt tijdens de finaleronde van het onderdeel slagbal. De gewapende macht veroverde geheel volgens verwachtingen de hoofdprijs.

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) genoegen moest nemen met de tweede plaats. De runner-up wilde het de politievrouwen na het eerste bedrijf enigszins moeilijk maken. KPS had op dat  moment een voorsprong van 52-42. In de tweede helft verscherpte KPS haar focus en werd de strijd helemaal opengebroken. De gewapende macht beslechte de ontmoeting voornamelijk met het aantal vangballen, die het SZF weggaf. KPS speelde de ontmoeting opgegeven moment aan bat rustig uit op weg naar een 101-86 eindscore.

Telesur - EBS (99-76) 3e/4e
Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) zorgde voor de nodige verrassing in de strijd om het ‘brons’. Geheel tegen de verwachtingen werd de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), winnaar 2015 en 2014, verslagen. Telesur stond bij het ingaan van rust voor met 52-39. Wie gedacht had dat EBS in het tweede bedrijf uit een ander vaatje zou tappen had het glad mis, want de Telecomprovider bouwde voor op het goede uitgangspunt en won met 99-76. Vermeldenswaard is het feit dat vanaf de eerste speeldag duidelijk was dat het niet goed zat bij EBS. Naar verluidt hebben een aantal ervaren speelsters vanwege ontevredenheid het laten afweten. Dit is de energieleverancier ook duur komen te staan.

SLM - Staatsolie (97-80) 5e/6e
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Staatsolie werkten een goede partij af in de strijd om de vijfde positie. De score bij rust was nog vrij gelijkopgaand. Surinam Airways had een voorsprong van 53-47 opgebouwd. De aircarrier gaf deze voorsprong niet meer uit handen en liep in het tweede bedrijf uit naar een eindscore van 97-80. Gezegd moet worden dat Staatsolie in deze ontmoeting op cruciale momenten in de fout ging.

SWM - Staatsolie (77-65) 7e/8e
De NV Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wilde steevast niet als hekkensluiter dit onderdeel afsluiten. Tegen de Centrale Bank van Suriname (CBvS) werd in de eerste helft nog een vrij taaie partij uitgevochten. De waterleverancier had daarbij een voorsprong van 42-35. Na de pauze voerde SWM het tempo op en werd de moederbank met 77-65 opzij geschoven.

Met de afronding van dit onderdeel is het CTSS Plus toernooi met als thema ‘Collaborating Through Spirit and Sports’ voor wat betreft de sportonderdelen officieel afgesloten. Later op de avond vindt op het terrein van de Politie Academie (voorheen Politie Opleidingscentrum) feestelijk de officiële afsluiting plaats met de prijsuitreiking.

Het programma van de After Party (zaterdag 5 november) is als volgt:
20.30 - 22.30u DJ Cat
22.30 - 23.00u Prijsuitreiking
23.00 - 03.00u Gowtu Moni

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 279 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK