Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 10 november 2016 17:59

SVB organiseert cursus Coach - Trainer B

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Voetbalbond organiseert binnenkort in samenwerking met SISO de voetbalcursus: Coach - Trainer B. Tot deze cursus worden toegelaten coachtrainers, die in het bezit zijn van het diploma Coach - Trainer C.

De bond weet dat er veel gegadigden zijn. Degenen die vooral voor de vakken Theorie voetbal en het geven van training een goed cijfer hebben, komen het eerst in aanmerking. Er zullen slechts 24 aanvragen worden gehonoreerd. Op deze opleiding worden voor wat het cursusdeel betreft, behandeld de vakken: Leidinggeven, Sportgezondheidskunde, Theorie conditietraining, Theorie voetbal en Praktijk voetbal/ Geven van training.

De wedstrijdanalyse en de wedstrijdbespreking krijgen bijzonder veel aandacht, maar zijn wel geen examenvakken van de B - opleiding. Het “Ervaringsdeel” neemt een centrale plaats in. Immers moeten de cursisten veel praktische ervaring opdoen onder begeleiding van een gekwalificeerde praktijkbegeleider, die als “leercoach” optreed.

Het is inmiddels bekend, dat alleen maar A - coaches hoofdtrainer kunnen zijn van een Topklasse club. De bond heeft inmiddels de licentie - eisen voor het verkrijgen van een B en C licentie uitgewerkt. Het is het voornemen van de SVB niet slechts de Topklasse, maar alle competities van de SVB en van de Lidbonden aan de licentie voorwaarden te laten voldoen.

De SVB wil hiermee o.a. de continuïteit van de competities waarborgen. Gegadigden kunnen zich registreren op het kantoor van de SVB (bij de heer A. Bainath Sah) en van SISO (bij de heer B. Kali).

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 323 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK