Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 24 juli 2017 23:49

Herdenking Bolivar en Chavez middels sportevenement

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Middels een dans optreden van de jongeren van SOGK Special Olympics werd het sportevenement “Sport makes us one” zaterdag geopend die georganiseerd werd door de Venezolaanse Ambassade i.s.m. het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Jaarlijks viert het Venezolaans volk de maand juli als de Julio Gigantes maand. Deze maand is de geboortemaand van hun grote helden Simon Bolivaren Hugo Chavez. Hiernaast wordt ook de Onafhankelijkheidsdag van Venezuela in juli gevierd. Dit evenement werd gehouden op het terrein van het Venezolaans Instituut voor Cultuur, meer bekend als het Centros Andres Bello.

Simon Bolivar wordt door de Venezolaanseambassadeur in Suriname, Olga Margarita Diaz Martinez, getypeerd als de pionier in de strijd tegen kolonialisme en verdrukking. Zijn strijd voor vrijheid was niet alleen in Venezuela effectief, maar ook in de andere landen als Colombia, Equador, Peru, Bolivia en Panama.

De Minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, gaf aan dat middels sport de relatie en samenwerking tussen Suriname en Venezuela versterkt kan worden. De twee landen hebben een jarenlange diplomatische en veelvuldige relatie, welke geresulteerd heeft in verscheidene projecten in beide landen. Minister Dogojo gaf verder aan dat de overheid bewust is van de vele voordelen die sporten heeft voor de mens. Daarom is het promoten daarvan en een gezonde leefstijl opgenomen in het beleid.

Elke participant mocht aan het eind een certificaat van deelname in ontvangst nemen. Zij hebben deelgenomen aan verschillende takken van sport zoals bat en bal, schaken, wielrennen en recreatie sport onderdelen.

Voorlichting Sport- en Jeugdzaken

Lees 64 keer Laatst aangepast op dinsdag, 25 juli 2017 12:05

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora