Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 18 april 2016 16:20

Dames Schaakkampioenschappen op scherp

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waren tot aan de vierde ronde zaken nog vrij open, na de vijfde en zesde ronde is een kopgroep ontstaan die bijna geen duimbreed voor elkaar wijkt. Rosangela Dos Ramos was koploper en is dat twee rondes verder nog steeds met 4.5 punten.

Het verschil is dat er nu maar liefst vier dames met 4 punten volgen. Dat zijn respectievelijk Rijna Frijde, Catherine Kaslan, Kaithleen Tjong Tjin Joe en Anviti Adhin. Rijna Frijde kon in de vijfde ronde afstand nemen van de groep, maar verslikte zich in Saday Elliot die alle aanvallen wist te pareren om vervolgens daarna toe te slaan.

Frijde herstelde zich in de zesde ronde tegen Alisha Jaipersaud. Jaipersaud won overigens in de vijfde ronde een mooie partij tegen Victoria Kaslan. Catherine Kaslan is de volgense schaakster met 4 punten en heeft zowel in de vijfde ronde als zesde ronde remises gespeeld tegen Rosangela Dos Ramos en Anviti Adhin. In de partij tegen Adhin had Kaslan wel een pion meer op de e-lijn maar deze kon niet promoveren tot Dame vanwege een sterk verdedigend paard en Koning van Adhin in het eindspel.

De dames besloten daarop tot remise. Ook Dos Ramos en Tjong Tjin Joe kwamen remise overeen, ook hier had Dos Ramos een pion meer, maar vanwege ongelijke lopers kon de extra pion het promotie veld niet halen. Deze vijf dames zullen nog tot het uiterste moeten gaan om de fel begeerde damestitel in de wacht te slepen. Duidelijk is dat het spelnivo behoorlijk hoog is en dat de dames aan elkaar gewaagsd zijn. De schaakliefhebbers wachten vol spanning op de zevende ronde die aanstaande zaterdag wordt gespeeld in het gebouw van het Sport Olympic Centre.

Surinaamse Schaakbond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 414 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora