Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 25 april 2016 16:00

Rosangela Dos Ramos prolongeert schaaktitel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Rosangela Dos Ramos neemt haar trofee in ontvangst Rosangela Dos Ramos neemt haar trofee in ontvangst

Rosangela Dos Ramos heeft afgelopen zondag in het Suriname Olympic Center (S.O.C.) haar schaaktitel geprolongeerd. De kampioene bleef na negen speelronden ongeslagen en was daarmee te sterk voor haar concurrenten die allen nog kans maakten.

De dames hebben een spannend toernooi gespeeld waarin nog van alles kon gebeuren. Dat blijkt ook aan de final ranking, waarbij de kampioen een half punt voorsprong hield op de second best, Catherine Kaslan. In hun onderlinge confrontatie hielden deze Woman Candidate Masters elkaar en evenwicht en deelden dan ook de punten. Kaslan speelde een zeer sterk toernooi.

Anviti Adhin heeft beslag gelegd op de derde plaats. Adhin kwam op achterstand door een verlies partij tegen Dos Ramos, de rest van het toernooi was sterk.

Op de vierde plaats is geëindigd Kaithlen Tjong Tjin Joe, de enige Woman Fide Master in het deelnemersveld. Haar twee enige verlies partijen waren tegen Adhin en de andere Woman Candidate Master Reyna Frijde. Deze laatste sluit de top 5 af met 5 punten. Op haar schaakvereniging het Jonge Paard zal de kampioen in de bloemetjes gezet worden.

Rosangela Dos Ramos is ondertussen reeds 4x in totaal kampioen bij de dames. In 2013 wist zij deze titel voor de tweede maal te behalen, maar verloor die het jaar daarop van Reyna Frijde, eveneens van Het Jonge Paard. Dos Ramos won haar titel in 2015 terug en is tot nu toe de regerend kampioen.

De Surinaamse Schaakbond (SSB) is bijzonder blij met het vlotte verloop van het toernooi. De beste dames van het land zullen zich nu onder andere richten op de Schaak Olympiade later dit jaar in Baku, de grootste stad van Azerbaijan. Ook het aspiranten toernooi kende zondag een vlot verloop.
Surinaamse Schaakbond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 629 keer Laatst aangepast op maandag, 25 april 2016 16:45

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora