Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 02 augustus 2016 01:43

Jeugdschaak kampioenschappen 2016 van start

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Nationale Jeugdkampioenschappen schaken zijn op zondag 31 juli van start gegaan in het Suriname Olympic Center. Maar liefst honderd en tachtig jeugdige schakers strijden om de titel “Jeugdschaakkampioen van Suriname”.

De spelers zijn onderverdeeld in verschillende klassementen: U8/U10/U12/U14/U16 en U18. In de U8 klasse gaan Ishaan Oedit 5 pnt, Dean Changoer 4 pnt en Terence Huang eveneens met 4 pnt aan de leiding. In deze klasse nemen 19 spelers deel.
 
In de U10 komen maar liefst 48 spelers tegen elkaar uit. Tanu Kisoensingh gaat aan kop met 5 pnt gevolgd door Swastika eveneens met 5 pnt en Aryan Badri, Shivaro en Aden Krieger allen met 4 pnt.

De U12 bestaat uit 46 deelnemers. In deze klasse hebben 22 spelers hun eerste punt behaald. Kalidjo Imaan en Victoria Kaslan zijn de spelers met de meeste ervaring en daarmee ook favoriet, hoewel nieuwe talenten niet van plan zijn om zich zomaar uit het veld te laten slaan.
 
Opvallende namen in de U14 klasse zijn de kampioen van de U12 vorig jaar Allessandro Bronne, Catherine Kaslan en Weewee Nehemia. In het onderling treffen tussen Kaslan en Nehemia trok de Woman Candidate Master Kaslan aan het langste eind, 1-0 in haar voordeel.
 
Ook de U16 klasse is ruim vertegenwoordigd met 24 deelnemers. Opvallende spelers hier zijn : Pierre Chang, Kaithlyn Tjong Tjin Joe, Cedric Prade, Kaise Oneil, Pratul Panchoe, Shiva Kalka en Alexandra Kaslan. Shiva Kalka was bij de vorige jeugdkampioenschappen kampioen in de U14 klasse. In zijn eerste partij moest hij wel de punten delen met nieuwkomer Rudie Rijsdijk. Tjong Tjin Joe is de jongste vrouwelijke Fide Meester van Suriname en Pierre Chang is de speler met de hoogste rating in dit klassement. Cedric Prade is na Pierre Chang de speler met de hoogste rating, deze groep zal dus nog voor het nodige vuurwerk zorgen op het 64-velden tellende schaakbord.
 
De U18 bestaat uit 8 spelers en in deze poule zijn FM Calvin Tjong Tjin Joe en WCM Anviti Adhin de favorieten. Kelvin Finkie is echter een tegenstander die alles in het werk zal stellen om de kampioensbeker mee naar huis te nemen. Voor de U8 en U10 is het toernooi dinsdag al afgelopen, zij spelen meerdere ronden per dag. De hogere klassen spelen langere partijen, voor deze spelers duurt het toernooi tot zondag 14 augustus.

Surinaamse Schaakbond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 473 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora