Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 17 augustus 2016 17:08

Zesde editie Yokohama - Rukhmania Chess 960 Schaaktoernooi

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Schaakvereniging Rukhmania bestaat op 17 augustus 2016 30 jaar. De schaakclub heeft diversen successen behaald in voorbijgaande periode en vele schakers opgeleid en werd door de Schaakbond nog het vorig jaar uitgeroepen als beste schaakclub.

Zij werd in 2015 o.a. Interclubkampioen in de Topklasse en semikampioen in de subtopklasse. Mede in het kader van haar 30-jarig bestaan zal zij voor de zesde keer het Yokohama-Rukhmania Chess 960 toernooi organiseren op 21 augustus a.s. op het Lalla Rookh Complex. Dit toernooi wordt wederom door de Schaakvereniging Rukhmania georganiseerd onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond (SSB) met het bedrijf Yokohama Trading als trouwe sponsor.

Chess 960, ook wel het ‘Fischer Random’ genoemd, is een variant van het schaakspel dat door oud wereld-kampioen Bobby Fischer is bedacht. Deze variant werd voor het eerst gepresenteerd op 19 juni 1996 in Buenos Aires, Argentinië. Bij Chess 960 wordt de schaker getoetst op creativiteit en talent. Het nummer 960 verwijst naar het aantal legale beginopstellingen. Bij deze variant staan de schaakstukken, met uitzondering van de pionnen, op een willekeurige plek in hun beginpositie. Wel moet er altijd de torens aan weerszijden van de koning staan en moeten de twee lopers elk op een ander kleur veld staan. Voor iedere partij wordt een andere beginstellig gehandhaafd en speelt openingenkennis een minder belangrijke rol en wordt er meer nadruk gelegd op het tactisch aspect van het schaken.

Chess 960 in Suriname
In het jaar 2009 werd het eerste Chess 960 toernooi georganiseerd door de Schaak-vereniging Rukhmania met het bedrijf Yokohama Trading als sponsor. De twee jaren daarop werden respectievelijk de tweede en derde Yokohama-Rukhmania Chess 960 tournament eveneens met succes afgedraaid, evenals de vierde en vijfde editie in 2014 en 2015 met dezelfde sponsor.

Op zondag 21 augustus 2016 zal de zesde Yokohama - Rukhmania Chess 960 tournament worden georganiseerd onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond (SBB). De speellocatie is de Lalla Rookh Conference room, Gebouw 1 op het Lalla Rookh Complex en wel van 11.00 tot 17.00 uur. Er kunnen maximaal 108 spelers worden geaccommodeerd en alle schakers mogen zich inschrijven voor deelname hieraan. Het inschrijfgeld bedraagt SRD 25,- inclusief drank en een lunch. Schakers kunnen zich via hun schaakvereniging opgeven voor deelname en wel tot uiterlijk 18 augustus a.s. Zie details in de bijlagen.

Gespeeld zal worden in vier klassen:
beginners - voor schakers die niet langer dan een jaar les volgen en geen stap 1diploma hebben; intermediate – voor schakers die reeds in het bezit zijn van een stap 1 diploma en geen stap 2 niveau hebben; advanced – voor personen die reeds in het bezit zijn van een stap en/of stap 3 diploma; geen schakers met een rating, ook geen wedstrijdervaring van meer dan 5 jaren en geen stap 4 niveau; experts – alle schakers met een rating en/of stap 4 niveau en hoger onderverdeeld in een subtopklasse -spelers die niet uitkomen in de topklasse van de Interclub competitie van de Surinaamse Schaakbond- en een topklasse –spelers (ook de reservespelers vanuit de subtopklasse) die uitkomen in de topklasse van de Interclubcompetitie, maar wel het niveau van de topklasse hebben.

Er zijn in elke categorie diverse prijzen beschikbaar gesteld door de sponsor en komen de winnaars in aanmerking komen voor een trofee, medaille of plakkaat.

Ratan Kalka

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 318 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora