Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 27 november 2016 00:36

Javiera Gomez en Manish Ramjiawan kampioen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Manish Ramjiawan vs. Frank Lo Kim Lin Manish Ramjiawan vs. Frank Lo Kim Lin

De Chileense Javiera Gomez is zaterdag Zuid-Amerikaans kampioen in de U20 Dameskampioenschappen geworden. Ook Manish Ramjiawan streek met de eer door in de Openklasse Srefidensi toernooi kampioen te worden. 

Zuid-Amerikaans U20 Dameskampioenschappen: De Chileense WFM Javiera Gomez mag haar WFM titel inruilen voor een WIM titel. Met haar winst op Saday Elliot in de achtste ronde, kan eventueel nog alleen de Venezolaanse Corals Patino gelijk met haar komen. Echter op tiebreak zal Gomez het winnen van de Venezolaanse. De Venezolaanse Corals Patino heeft dus de beste kansen voor de tweede plaats en mag dan haar WCM titel inruilen voor een WFM. De bezetting voor de derde plaats wordt zondag beslist wanneer dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos het zal opnemen tegen de Ecuadoriaanse Breana Sigchos en Jeugdkampioen WCM Catherine Kaslan tegenover haar krijgt WCM Anviti Adhin.

Masterclass Srefidensi: In de Masterclass zorgde de laagst gerangschikte schaker uit Antillen CM Sherman Maduro voor een verrassing door van de WGM Oleiny Linares van Cuba te winnen. FM Viresh Giasi versloeg schaakkampioen FM Roger Matoewi, terwijl FM Gajadin en CM Sanches niet verder kwamen dan een remise.

Open Klasse Srefidensi: In de Openklasse van het Srefidensitoernooi versloeg Manish Ramjiawan de SSB voorzitter Frank Lo Kim Lin. Doordat zijn naaste concurrenten remise speelden, is Manish, met nog 1 ronde te gaan reeds kampioen. De enige schaker, die nog gelijk met Manish kan eindigen is CM Octavio Croes uit Aruba. Maar o.b.v. ondelinge score (Manish won van Octavio) zal het kampioenschap gaan naar Manish. De strijd voor de overie topplaatsen is nog in volle gang, waarbij Croes van Aruba, Wim Veer, Satish Lautan en Gerrit Amatdarso de grootste kanshebbers zijn.

Rudie Tjong Tjin Joe

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 223 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora