Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 27 november 2016 16:25

Catherine Kaslan wordt Women Fide Master (WFM)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Catherine Kaslan mag zich Women Fide Master (WFM) noemen na de Zuid-Amerikaans U20 Dameskampioenschappen. De eerste en tweede plaats gingen respectievelijk naar de Chileense Javiera Gomez en de Venezolaanse Corals Patino.

De strijd om de derde plaats is zeer zwaar bevochten in de beslissende partijen tussen dameskampioen WFM Rosangela dos Ramos en WFM Breana Sigchos van Equador en tussen WCM Catherine Kaslan en WCM Anviti Adhin. WFM Breana Sigchos van Ecuador wist beslissend voordeel te halen tegen ons dameskampioen en eindigt op 6.5 punt.

WCM Catherine Kaslan kwam in een “must win” situatie terecht, en wist na een enerverende strijd de winst naar haar toe te trekken. Hierdoor kwam Catherine Kaslan op 6.5 punt, gelijk met de schaakster uit Ecuador. Doordat Catherine in hun onderling treffen won van de schaakster uit Ecuador, eindigt Catherine op de derde plaats, en krijgt hierdoor ook haar Women Fide Master (WFM) titel.

Hierdoor komt Suriname op vijf dames met een WFM titel. Eerder behaalden de gezusters Naipal, Rosangela dos Ramos en Kaithlyn Tjong Tjin Joe hun WFM titel.

Masterclass Srefidensi: Zoals verwachtbaar wonnen ook de GM’s uit Cuba en Duitsland hun laatste ronde van respectievelijk landgenoot WGM Oleiny Linares van Cuba en CM Romario Sanches. Snelschaak barrages zullen uitwijzen wie de uiteindelijk winnaar van de Masterclass Srefidensi 4 zal worden. CM Sherman Maduro van Antillen blijft verrassen, ook in de laatste ronde is hij succevol tegen FM Dewperkash Gajadin.

Hierdoor is Maduro vrij verrassend op een gedeelde derde plaats gekomen, samen met FM Ismael Vidal van Venezuela, die in zijn laatste ronde niet voorbij FM Viresh Giasi kon komen, remise. FM Roger Matoewi die het toernooi goed begon, is gaandeweg het toernooi in een dip komen te verkeren. In de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen tegen CM Suradj Hanoeman, in een partij die meer van prestige waarde was.

Open Klasse Srefidensi: Manish Ramjiawan benadrukt zijn goede vorm door ook zijn laatste ronde te winnen van de kampioen van de vorige Srefidensi editie, Gerrit Amatdarso. Hiermee heeft Manish zijn 100% score compleet gemaakt en mocht 65 punten bijschrijven op zijn huidige rating. De battle tussen de oudste en meest ervaren schakers in dit toernooi namelijk Croes van Aruba en Wim Veer, eindigt in een winst voor Croes. CM Octavio Croes, die vaker aan dit toernooi heeft deelgenomen, liet zien dat volharding loont, en boekte zijn beste resultaat door de tweede plek op te eisen.

Er is hard gewerkt voor de top vijf plaatsen en de laatste uitslagen waren beslissend voor de eindrangschikking. Nummer drie is voor Jeugdkampioen Pierre Chang, terwijl een andere jeugdspeler Cedric Prade de beslissende laatste ronde wist te winnen en zodoende de vierde plaats opeiste. Satish Lautan miste zijn kansen op de derde plaats doordat hij de jonge Alessandro Bronne niet eronder kon krijgen. Door deze remise moest Satish genoegen nemen met een vijfde plaats. De jeugd is sterk in opmars.

Trekker van de jeugdschaakontwikkeling SSB voorzitter Frank Lo Kim Lin, mocht zelf aan den lijve ondervinden, hoe goed het beleid van de SSB op dit stuk is, door een nederlaag te incasseren tegen de zeer jonge en talentvolle Imaan Kalidjo. Kalidjo komt hierdoor verrassend ook op vijf punten en bezet een plaats in de top zes. Imaan Kalidjo vertegenwoordigt, samen met Alessandro Bronne, WCM Catherine Kaslan en Alicia Jaipersaud, Suriname volgend week op de Consude U14 Games in Columbia.

Rudie Tjong Tjin Joe

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 226 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora