Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 18 december 2016 20:36

FM Calvin Tjong Tjin Joe Blitz schaakkampioen 2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Calvin Tjong Tjin Joe Calvin Tjong Tjin Joe

FM Calvin Tjong Tjin Joe is zondag ongeslagen blitz kampioen geworden met een perfecte 100% score van 13 punten uit 13 partijen. De Surinaamse Schaakbond heeft traditioneel haar laatste toernooi van het jaar afgesloten met het blitz tournament.

Bij het blitz is het speeltempo 3 minuten en 2 seconden increment per zet per deelnemer. In de top klasse hebben 36 top schakers geparticipeerd. FM Calvin Tjong Tjin Joe, vijfvoudig jeugdkampioen van Suriname, die nu in het buitenland studeert maakte van zijn vakantie gebruik om te participeren in dit tournament. Hij liet zijn oude schaakmakkers merken dat hij nog steeds in vorm is en wist ze een voor een aan zijn zegekar te binden.

Op de tweede en derde plaats eindigden met 9,5 punt CM Suradj Hanoeman en FM Viresh Giasi. Immanuel Kromosoeto werd vierde met 8,5 punt en Shatish Lautan werd vijfde met 8 punten. Vermeldenswaard is dat de jonge rapid kampioen 2016 van vorige week, Virgil Kartodikromo, op de achtste plaats eindigide met 8 punten. WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe, de semi-kampioen rapid 2016, eindigde met 7 punten als beste dame.

Subtopklasse
In de subtop klasse waren er 38 schakers zonder rating die hieraan meededen. Ook in deze klasse werden er 13 ronden afgedraaid met hetzelfde speeltempo. Anthony Jubithana haalde met 11 punten het kampioenschap. Nummer 2 en 3 hadden beide 10 punten maar na tiebreak werd Alysha Badri semi-kampioen en tevens beste dame en Eden Nazir derde. Fardeen Niamat eiste met 9,5 punt de vierde plaats op en Rogier Creebsburg werd vijfde met 9 punten. De jonge Zair Amatkarijo, kampioen rapid subtopklasse 2016, werd zesde met 8 punten.

Rudie Tjong Tjin Joe

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 163 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora