Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 01 juni 2017 15:57

Schakers gereed voor tweede editie Deca Challenge

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zaterdag is het schaken geblazen in het Lalla Rookhgebouw. 40 schakers afkomstig van 4 schaakorganisaties zullen dan de degens kruisen. Aan de 2e editie van dit toernooi doen Rukhmania, Free First Move Chess Club, Stibula en Chess for Talents mee.

Dit schaaktoernooi is specifiek bedoeld voor beginnende schakers die in twee klassen verdeeld zullen worden. Volgens de voorzitter van schaakvereniging Rukhmania, Ratan Kalka is het de bedoeling dat elke schaakorganisatie tien schakers afvaardigt. Het toernooi zal in 2 fasen worden afgewerkt, namelijk de voorrondes en de finale. In de voorronde komen alle schakers in een poule uit en zal het eindresultaat bepalend zijn voor de rangschikking in de finale. Tijdens de finale zullen de schakers aan de hand van het resultaat in de voorronde uitkomen in de beginners- en intermediate klasse. 

Rudie Tjong Tjin Joe die eveneens belast is met de organisatie van het evenement weet te vertellen dat deze challenge elk kwartaal georganiseerd wordt en dat er aan elke challenge een thema is verbonden. Tijdens de tweede editie is de Ruy Lopez schaakopening als thema verbonden. Hierdoor zullen de pupillen al vroeg in hun ontwikkelingsproces kennis maken met een bekende schaakopening.

Dit vriendschappelijk toernooi wordt ook gezien als een voorbereiding op de Interclubkampioenschappen die later dit jaar door de Surinaamse Schaakbond georganiseerd zal worden. De start van het toernooi is omstreeks tien uur ‘s morgens en zal rond twee uur ‘smiddags worden afgesloten met de prijsuitreiking.

Vishay Hardwarsing

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 151 keer Laatst aangepast op donderdag, 01 juni 2017 16:09

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora