Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 05 juni 2017 21:42

Sariman en Yeung winnen tweede Deca Challenge

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Faye Sariman van schaakvereniging Chess for Talents (C4T) wist zaterdag het kampioenschap te pakken in de beginnersklasse van de Deca Challenge. In de Intermediate klasse werd Lichelle Yeung van Free First Move Chess Club (FFM) kampioen.

Tijdens deze editie deden er veertig schakers mee. De schaakverenigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club, Stibula en Chess for Talents waren verantwoordelijk voor de organisatie van de tweede editie van het vriendschappelijk toernooi. Aan het toernooi werd de welbekende Ruy Lopez-opening als thema verbonden. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun ranking op de standenlijst opgedeeld in de twee klassen: Beginners en Intermediate.

Beginners klasse
In de beginnersklasse werd het geen gemakkelijke strijd voor de 9-jarige Faye Sariman. Vanaf de eerste ronde vormde ze samen met Daniel Hilversum (Rukhmania) en Dean Changoer (FFM) de kopgroep. Hilversum en Changoer eindigden beide met 2 verliespunten op een gedeelde tweede plaats, terwijl Sariman slechts 1.5 verliespunten had. Na het toepassen van de tie-breaks kreeg Hilversum de zilveren medaille toegewezen en moest Changoer genoegen nemen met brons.

Intermediate klasse
Lichelle Yeung bewees goed voorbereid te zijn voor deze editie. Echter moest zij in de laatste ronde haar meerdere erkennen in Aryan Alakhramsing van C4T. Alakhramsing eindigde mede door de winst met 5.5 punten op de tweede plaats. Clubgenoot Ashutosh Baldan wist 5 punten te scoren en daarmee de derde plek veilig te stellen.
Ratan Kalka, voorzitter van de Schaakvereniging Rukhmania is tevreden met het vlotte verloop van het toernooi. Na een korte evaluatie zullen de voorbereidingen starten voor de volgende editie van het toernooi dat elk kwartaal georganiseerd zal worden. De organisatie bedankt de verschillende verenigingen, vrijwilligers, de spelers, de ouders en de media die hebben bijgedragen tot het succes.

Vishay Hardwarsing

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 129 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora