Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 19 februari 2016 18:09

Tennisbond gaat community tennis herintroduceren

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het bestuur van de tennisbond onder leiding van voorzitter Diego van der Zwart heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken. De voorzitter werd bij dit bezoek bijgestaan door zijn overige bestuursleden.

De overige bestuursleden van de Surinaamse Tennisbond (STB) zijn; onder voorzitter G. Naarendorp, penningmeester P. Gonsalves, secretaris C. de Vroome en commissaris V. Issa. Het bestuur dat ampertjes vier weken aanzit, heeft met de minister over haar plannen van gedachten gewisseld.
 
Op de lijst van zaken die de bond met de sport gaat doen in de toekomst staat community tennis hoog. Het vorig bestuur heeft bij community tennis dat in de buurt Zorg en Hoop werd gedaan wat talenten ontdekt. Om meer mensen de kans te geven mee te doen aan deze tak van sport gaat dit nieuw bestuur het project aangepast herintroduceren.

Aan het ministerie heeft de bond ondersteuning gevraagd om meer sportleiders op te leiden en meer accommodaties beschikbaar te stellen. Minister Abdoelgafoer heeft voor de verdere groei van de tennissport het voorstel gedaan aan de bond, om de mogelijkheid te bekijken in de toekomst op de kunstgrasvelden te tennissen. Deze velden zijn al voorzien van belijning en belichting, dus kunnen ze ingezet worden voor het vertrouwd raken met de sport. Als de interesse eenmaal is gewekt voor tennis bij vooral de jongeren, kunnen die verder groeien om op de echte tennisbanen te trainen.
Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 247 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 februari 2016 18:13
Marsosur