Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 28 juli 2017 13:58

Suriname verslaat Amerikaanse Maagdeneilanden in straight sets

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nationale vrouwenvolleybalselectie Suriname speelt vrijdagavond tien uur Surinaamse tijd haar laatste roundrobinpartij in het WK-kwalificatietoernooi. In het Nationaal Indoor Centre van Kingston is gastland Jamaica de tegenstander.

Suriname staat na twee speeldagen op één winst en één verlies. Na de verrassende nederlaag van woensdag tegen Curaçao, herstelde de vrouwenselectie zich door donderdagmiddag met 3-0 te winnen van de Amerikaanse Maagdeneilanden: 25-23, 25-9, 25-22. Daardoor behoudt de ploeg uitzicht op de finale.

Sandrina Hunsel speelde zoals ze had beloofd veel beter in de aanval en deed waarvoor ze op het reggae-eiland is. De steraanvalster maakte tegen Curaçao veel fouten, maar ze was donderdag scherp en het team putte kracht uit haar energie.

De openingsset werd gewonnen na een fout van I'tiana Taylor van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Xaviera Willemsberg maakte zich naar het einde van de eenzijdige tweede periode sterk vanaf de serveerlijn. De tegenstander probeerde het Suriname moeilijk te maken in de derde set, maar onder anderen Hunsel, Janice Valies en
Sigourney Kamé stelden de winst veilig. DWT / John Zaalman

Lees 96 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK