Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 30 juli 2017 11:45

Suriname bereikt halve finale WK-kwalificatie volleybal

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Suriname zit in de halve finale van het WK-kwalificatietoernooi voor vrouwenvolleyballanden. In de kwartfinale werd Martinique zaterdagavond na vier enerverende sets (25-22, 25-23, 31-33, 25-21) teruggewezen.

Suriname toonde vooral klasse in de eerste twee sets en in de vierde door van een achterstand terug te komen. Sandrina Hunsel stak weer eens met kop en schouders uit boven de rest. Goede ondersteuning genoot ze van Sigourney Kamé, die de zege veiligstelde, Odille Kamé en Xaviera Willemsberg. Libero Johnelle Jameson verzette baanbrekend werk in het achterveld. Suriname-captain Cheryl Brunings gaf toe dat het niet de beste wedstrijd was, "maar we zijn door blijven vechten. De derde set was een baks in ons gezicht. Ik ben blij dat we herstelden en zijn teruggekomen".

Het harde werken "is beloond", zegt bondscoach Eric Aikman. "We hebben in de eindfase overwicht gehad en alles op alles gezet." De derde set was een killer waarbij Suriname bij 22-21 werd benadeeld. Een speelster van Martinique zou de serve van Willemsberg hebben geraakt, maar de arbiter floot in het voordeel van de opponent.

"Ik ben heel blij dat we hebben hersteld. Sigourney heeft een goede partij gespeeld. We hebben haar nodig als tegenhanger van Hunsel. Ze heeft nu heel veel zelfvertrouwen", aldus Aikman. Suriname leverde vooral in de aanval voortreffelijk werk. Ook het blok fungeerde uitstekend. DWT / John Zaalman

Lees 163 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK