Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 02 augustus 2017 16:43

Surinaamse dames volleybal selectie pakt Brons

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Suriname is in het WK-kwalificatietoernooi voor vrouwenvolleybal op Jamaica als derde geëindigd. Het brons werd maandagavond in het National Indoor Centre in vier sets (25-15, 24-26, 25-17, 25-22) behaald ten koste van Guadeloupe.

Bondscoach Eric Aikman vond de partij de minste van Suriname. "Ik denk dat de speelsters elkaar onder druk hebben gezet om te winnen. We hebben desondanks goed volleybal laten zien en zijn blij met het resultaat."

De oefenmeester blikt kritisch terug. "We hadden het beslist beter gekund, maar ik ben niet ontevreden." Sigourney Kamé stelde het brons veilig door de laatste punt op de verdediging van Guadeloupe in te timmeren. Sandrina Hunsel maakte opnieuw de meeste punten.

Xaviera Willemsberg, Cabriëlla Bouterse en Odille Kamé droegen bij aan het maken van de punten. Aanvoerster Cheryl Brunings bediende de aanvalsters op maat, terwijl libero Johnelle Jameson weer goed werk verrichtte in het achterveld. Het team en de begeleiders keren donderdag terug naar Suriname. John Zaalman

Lees 119 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK