Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 26 juni 2017 15:05

Jaïr Tjon En Fa pakt Festival of Speed

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Jaïr Tjon En Fa Jaïr Tjon En Fa

Baanwielrenner Jair Tjon En Fa heeft het Festival of Speed, een UCI Class 1 wedstrijd gewonnen. Hij heeft meegedaan aan het onderdeel Men’s Elite Sprint. Dit onderdeel was al twee keer uitgesteld, maar is op zaterdag 24 juni verreden in de Verenigde Staten.

In de finale heeft Tjon En Fa het opgenomen tegen de Nieuw-Zeelander Edward Dawkins, de nummer 8 van de Wereldkampioenschappen 2017. Hij wist hem in twee ritten te verslaan met 10,33 seconden en een gemiddelde snelheid van 69,7 km/u. De kans zit erin dat Tjon En Fa met deze overwinning zijn 12e plek op de UCI wereldranglijst verruilt voor een hoge notering.

Van de 16e tot en met de kwartfinale heeft de wielrenner achtereenvolgens gewonnen van sprinters uit Trinidad & Tobago, Venezuela en Japan. In de halve finale moest de Nederlander Harrie Lavreysen, de nummer 2 van de Wereldkampioenschappen 2017, zijn meerdere erkennen in Tjon En Fa.

Twee weken geleden, op 10 juni, heeft Tjon En Fa de US Sprint GrandPrix gewonnen. Hij keert vandaag terug naar zijn trainingsbasis nabij Miami, Florida waar hij zich zal voorbereiden op de Panamerikaanse kampioenschappen die van 30 augustus tot en met 3 september op Trinidad & Tobago worden verreden.

Peter van Dijk

Lees 118 keer Laatst aangepast op maandag, 26 juni 2017 15:07

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora