Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 30 juli 2017 11:43

Pan-Am-droom Tachana Dalger spat uiteen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Foto DWT: Tachana Dalger Foto DWT: Tachana Dalger

Wielrentalent Tachana Dalger is teleurgesteld. Ze zal vanwege een tekort aan financiën niet meer deelnemen aan de Pan-Amerikaanse juniorenkampioenschappen in Mexico. Verwoede pogingen om financiële ondersteuning te krijgen hebben niets opgeleverd.

"Het is geen leuk nieuws voor mij. Ik ben teleurgesteld, want ik heb er hard voor getraind en dan moet je dit horen. Op dit moment ben ik echt down", zegt ze met een brok in de keel. De wielrenster zegt kracht te putten uit de bemoedigingen van haar coach. "Hij heeft me gezegd dat dit niet het einde is. Er zijn meer wedstrijden waaraan ik kan deelnemen." Ondanks de huidige ontwikkelingen zegt ze dat ze doorgaat met trainen.

"We hebben voor deze trip een beroep gedaan op de Surinaamse Wielrenunie (SWU), het Surinaams Olympisch Comité (SOC) en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Geen van deze instanties heeft ons kunnen helpen", zegt coach Earl van Wilgen. Ook een verzoek aan de president leverde niets op. Het nieuws komt naar zijn zeggen hard aan, aangezien zijn pupil al sinds oktober 2016 bezig is met de voorbereidingen. "Ze had zelfs gepland dat ze tijdens haar repetitieweek zou vertrekken."

Van Wilgen zal over twee weken evalueren met zijn pupil om vervolgens te besluiten wat de volgende stap zal zijn. Om herhaling te voorkomen denkt de coach dat crowdfunding een mogelijkheid is om geld in te zamelen. Hij is in deze kritisch naar de Wielrenunie toe. "Als wij geen structureel plan hebben, zullen wij niet ver komen. Dit alles zou via de Wielrenunie moeten geschieden, maar de organisatie is niet eens op de hoogte van het niveau van haar eigen renner. Hierdoor kan de unie geen goede beslissingen nemen", vindt hij. DWT / Marciano Millerson

Lees 98 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK