Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 01 juli 2015 11:51

Yael Touw Ngie Tjouw & Xiomara Getrouw winnen grote 18 km zwemmarathon

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Yael Touw Ngie Tjouw en Xiomara Getrouw Yael Touw Ngie Tjouw en Xiomara Getrouw

Yael Touw Ngie Tjouw & Xiomara Getrouw hebben zojuist de 41ste editie van de 18 km Staatsolie zwemmarathon op hun naam geschreven. Deze grote zwemmarathon dat onder auspiciën van de Surinaamse Zwembond (SZB) wordt gezwommen is dit jaar wederom een Dolfijn aangelegenheid geworden.

Bij de mannen werd het bij de finish, na pakweg 18 km zwemmen, een flinke race tussen Yael Touw Ngie Tjouw en Raiz Tjon A Joe. Beide Dolfijn zwemmers, niet ver verwijderd van elkaar, voerden hun tempo voor de finish nog op, maar tenslotte zou het toch Yael zijn die twaalf seconden eerder met een tijd van 2h.18m.58s zou inklokken. Raiz Tjon A Joe eindigde met een tijd 2h.19m.10s op de tweede plaats. Als derde met een tijd van 2h.24m.23s kwam De Witte Lotus zwemmer Adarsh Naipal aan. Jair Vreugd (Dolfijn) en Hendrik Powdar (Neptunes) werden respectievelijk vierde (2h.26m.22s) om vijfde (2h.27m.03s).

Voor Yael Touw Ngie Tjouw is het de eerste keer dat hij de 18 km Staatsolie zwemmarathon heeft gewonnen. 'Ik vond het heel zwaar en ik wist niet dat ik zou winnen, maar ben uiteraard wel heel blij met dit resultaat. Ik had gaandeweg de marathon wel last van kramp, maar heb toen gedronken en ging rustig door met zwemmen,' aldus de zeer bescheiden Yael Touw Ngie Tjouw.

Bij de dames in de Open klasse is Xiomara Getrouw van Dolfijn de grote winnares geworden. Xiomara die speciaal vanuit de Verenigde Staten is afgereisd om deel te nemen aan deze 18 km zwemmarathon wist na 2h.32m.27s in te klokken. 'Ik ben heel erg blij en trots dat ik deze marathon voor de tweede keer heb kunnen winnen. Ik ben goed voorbereid gekomen, omdat ik wist dat er dit keer voor mij meer concurrentie zou zijn in het water. Verder had ik helemaal geen last van kramp en alles ging smooth', zei Xiomara Getrouw. Megan de Freitas van De Dolfijn finishte met een tijd van 2h.34m.24s op de tweede plaats, gevold door nummer drie Neptunes zwemster Unique Soetosenojo (2h.41m.01s). Nummer vier werd Daly-Ann Amatredjo van VOS (2h.42m.02s) en vijf Devi Rotsma uit Nederland (2h.50m.25s).

Yael en Xiomara kwamen voor hun overwinning elk in aanmerking voor US$1000 en een trofee. Tweede bij de mannen en vrouwen kregen US$750 en een trofee, terwijl de derde plaatsbezetters goed waren voor een trofee en US$500 elk. De vierde en vijfde zowel bij de heren als de dames kregen een trofee.

Yael Touw Ngie TjouwYael Touw Ngie Tjouw

 Xiomara GetrouwXoimara Getrouw

Yael Touw Ngie Tjouw & Xiomara GetrouwYael Touw Ngie Tjouw & Xiomara Getrouw

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 3050 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 juli 2015 22:10

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora