Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 29 juli 2017 11:42

WK-zwemmen nadert einde voor Suriname

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De wereldkampioenschappen zwemmen in Budapest, Hongarije komen zo zoetjes aan aan het einde voor Suriname. Evita Leter komt zaterdag voor het laatst in actie op de 50 meter schoolslag. De zeventiende editie van het mondiale toernooi wordt dan zondag afgesloten.

Leter zwemt zaterdag de 50 meter schoolslag. Ze zit in baan vijf van heat drie met een inschrijftijd van 32,44 seconden. Op dit nummer staan 58 zwemsters ingeschreven. Op de 50 meter schoolslag won Leter eerder deze maand met 32,72 seconden goud voor Suriname tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caribische Zwemkampioenschappen (CCCAN).

Leter was maandag de eerste die namens Suriname in het bad dook. Op de 100 meter schoolslag eindigde ze in het deelnemersveld van 54 zwemsters als 44ste in 1:17,48. In heat drie tikte ze als tiende aan. Haar inschrijftijd was 1:12,99, terwijl ze CCCAN-goud had gewonnen op Trinidad en Tobago in 1:14,05.

Xiomara Getrouw stond woensdag op het startblok voor de 50 meter rugslag. Ze werd 47ste van de 63 deelnemers met een tijd van 30,74 seconden. Getrouw had de eerste serie, waarin nog drie anderen zaten, gewonnen. Ze had geen inschrijftijd, maar vestigde midden juli met 29,62 seconden een nieuw Surinaams record tijdens de Nederlandse Speedo Fast Water Meet in Amsterdam een nieuw Surinaams record.

Vrijdag kwam Renzo Tjon A Joe in actie op de 50 meter vrije slag. Met een tijd van 23,51 seconden - zijn inschrijftijd was 22,23 - eindigde hij als 65ste van de 119 deelnemers. In heat elf finishte hij als tiende. Het mondiale toernooi was zijn eerste meetmoment sinds de Olympische Spelen van Rio vorig jaar augustus. Seriewinnaar Caeleb Dressel van de VS (21,61) haalde uiteindelijk de finale, die zaterdag wordt afgewerkt. Ook de Brazilianen Bruno Fratus en Cesar Cielho zitten in de eindstrijd. Terence Oosterwolde / DWT

Lees 88 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora