Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 30 september 2017 19:50

Yaël Touw Ngie Tjouw haalt finale

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Yaël Touw Ngie Tjouw heeft zaterdag de finale gehaald op de 100 meter vlinderslag tijdens de Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Chili. In de derde serie eindigde de Surinamer als derde in 58,18 seconden. Zaterdag zwemt hij ook de finale.

In Centro Acuático Coliseo was Tanya Fernald minder fortuinlijk. Ze bleef steken in de series, nadat ze op de 50 meter vrije slag als zesde eindigde in 28,61 seconden. De derde heat werd gewonnen door Camila De Mello (Bra) in 26,78, gevolgd door Ursula Alban (Ecu/27,20), Andrea Pereda (Peru/27,82), Michelle Revelo (Ecu/27,88) en Silvana Cornejo (Peru/28,41).

De twee zwemmers hebben vrijdagavond niet geparticipeerd in de openingsceremonie, omdatze zaterdagochtend al vroeg moesten inzwemmen. Zwemcoach Dwight Vermeer zei tegen sportjournalist Wilfred Gallant, die is meegereisd, dat hij op de technical meeting werd geconfronteerd met een gewijzigde regel van de Internationale Zwemfederatie (Fina) dat op de vlinderslag bij het keren het 'flippen' niet op de zij mag geschieden maar alleen op de buik. Dat was even wennen voor Touw Ngie Tjouw.

Gevraagd over de kansen van de twee zwemmers in het Zuid-Amerikaanse toernooi zei Vermeer dat het een vrij sterk bezet veld is. "Maar het veld houdt ook wel degelijk rekening met het tweetal met name met Yaël", zei hij. Fernald staat ingeschreven op zeven nummers, Touw Ngie Tjouw op vier. DWT / VSJS

Lees 45 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora