Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 19 april 2015 23:23

Surinaamse zwemtalent Tjon A Joe levert bijzondere prestaties bij Arena Pro Swim Series

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Renzo Tjon A Joe Renzo Tjon A Joe

Onze Surinaamse zwemtalent Renzo Tjon A Joe heeft het afgelopen weekend bijzondere prestaties geleverd in de Verenigde Staten van Amerika bij de Arena Pro Swim Series in Mesa Arizona.

Op de 50m en de 100m Freestyle nam Tjon A Joe het op tegen de beste zwemmers van de wereld. Om deel te mogen nemen aan dit soort grote toernooien moet er worden voldaan aan limiet tijden. Deze toernooien trekken uiteraard de beste zwemmers aan, omdat het een long coarse wedstrijd is en ook wel georganiseerd door grote sponsors.

Op de 50m Freestyle in de voorronde klopte Renzo aan na een tijd van 22.88. In de finale zwom Renzo veel sneller en klopte als tweede aan na 22.53. Met deze tijd verbeterde Renzo zijn eigen Surinaamse nationaal record. Winnaar op de 50m Freestyle werd Josh Schneider met een tijd van 22.52.

Op de 100m Freestyle voorronde zwom Renzo een uitstekende tijd van 50.10 en verbeterde hij ook hier een Surinaamse nationaal record. In de finale zwom hij jammer genoeg iets langzamer en klopte na 50.26 als vijfde aan. Winnaar bij de 100m Freestyle werd Michael Phelps (49.72) gevolgd door Ryan Lochte (49.77).

'Het is uiteraard een eer geweest om het op te nemen tegen Michael Phelps en Ryan Lochte, maar mijn focus was niet op hen gericht. Ik zwom gewoon mijn eigen race,' aldus Tjon A Joe. Verder haalde Renzo ook 2 B limieten voor Rio 2016. Over twee weken zal Renzo deelnemen aan de Charlotte Ultraswim Grand Prix.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 672 keer Laatst aangepast op maandag, 20 april 2015 03:08

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK