Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 26 juni 2015 00:09

Bolt zegt last minute af voor Jamaicaanse spelen...."Wat scheelt eraan?"

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De tegenvallende vorm van wereldkampioen Usain Bolt in combinatie met zijn late forfait voor de nationale Jamaïcaanse trials op de 100 en 200 meter voedt de speculatie over de toekomst van wat jarenlang ''s werelds snelste man' is.

De grote sprinter was van plan om deel te nemen aan de trials om zijn vorm aan te scherpen,maar vandaag bevestigde de Jamaicaanse atletiekbond dat Bolt niet zou deelnemen, twee maanden voor de wereldkampioenschappen in het Chinese Peking. Het is duidelijk dat Bolt nog steeds op zoek is naar zijn goede vorm. En afzeggen voor het nationaal kampioenschap in Jamaica kan hem eventueel gezichtsverlies besparen.

De zesvoudige gouden medaille-winnaar op de Olympische spelen is als regerend wereldkampioen op de 100 en 200 meter natuurlijk automatisch geplaatst voor het WK, maar kampt al het hele jaar met zijn vorm: zijn beste tijden (10'12" seconden op de 100m, 20'13" op de 200m) zijn op zijn best 'matig' te noemen.De 28-jarige reageerde opvallend negatief na zijn voor zijn doen "trage" tijd van 20'29" waarmee hij de Diamond League-meeting van New York won. Het bleek zijn traagste 200 meter in negen jaar. 'Ik ben niet tevreden over mijn prestatie. Mijn bocht was afgrijselijk, ik weet niet wat er gebeurde. Zo slecht heb ik het nog nooit gedaan. En toen ik uit de bocht kwam, wist ik al dat ik niet snel zou zijn... Dus wilde ik eigenlijk alleen maar naar huis.'

Het atletiekseizoen 2014 van Bolt werd verpest door blessures, maar hij was toch nog de ster op de Commonwealth Games in Glasgow, waar hij met de Jamaicaanse ploeg goud pakte op de 4x100m.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 372 keer
Marsosur