Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 11 augustus 2015 16:01

Geen WK.....omdat je geen Nike wil dragen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
 Nick Symmonds Nick Symmonds 2013 Getty Images

De Amerikaanse atletiekwereld staat in rep en roer omdat atleet Nick Symmonds niet is opgenomen in de WK-selectie van de Amerikaanse atletiekbond USATF. Reden voor die beslissing: Symmonds weigert kledij te dragen van sponsor Nike.

Symmonds is semiwereldkampioen en won in juni nog de 800 meter op de Amerikaanse trials die moeten bepalen wie naar het WK mag. Hij leek dus verzekert van een plek in de selectie voor het WK in Peking. Maar Symmonds weigert een contract te tekenen met de Amerikaanse atletiekbond waardoor hij verplicht zou worden om kledij van sponsor Nike te dragen bij officiële gelegenheden. Symmonds heeft immers een contract lopen bij concurrent Brooks.

'Ik weet hoe je WK-medailles kunt winnen', reageerde Symmonds op Twitter. 'Maar als de federatie me thuislaat...'

Symmonds kwam drie jaar geleden al eens in opspraak toen hij een tattoo van een sponsor op zijn linkerschouder droeg. Toen werd hij verplicht om die te bedekken met witte tape.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 321 keer Laatst aangepast op woensdag, 12 augustus 2015 06:16
Marsosur