Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 12 september 2015 03:36

Gatlin en Schippers winnaars Diamond League Brussel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dafne Schippers heeft bij de Diamond League-meeting in Brussel de 200 meter gewonnen.Justin Gatlin won delaatste 100 meter van dit seizoen in de Diamond League. De Amerikaanse nummer twee van het WK pakte de winst in 9,98 seconden.

De Amerikaan Justin Gatlin was zoals verwacht de snelste op de 100 meter. Maar het verschil met de concurrentie was kleiner dan gehoopt. De Amerikaan snelde in een matige 9.98 naar de overwinning en was zo amper een zucht sneller dan de Qatarees Femi Ogunode, die in dezelfde tijd finishte. De Fransman Jimmy Vicaut was een honderdste van een seconden trager en werd derde in 9.99. Gatlin is meteen ook voor het derde jaar op rij eindwinnaar van de Diamond League. De Amerikaan zou ook de 200 meter lopen in Brussel, maar gaf na zijn 100 meter forfait voor die race.

De Nederlandse sprintsensatie Dafne Schippers sloot ook haar laatste wedstrijd van het seizoen af met een knalprestatie.. Schippers bleef de Amerikaanse Allyson Felix één tiende van een seconde voor. Het was de eerste keer dit jaar dat de twee het tegen elkaar opnamen op de 200 meter. Felix werd in Peking wereldkampioene op de 400 meter, maar liet de 200 meter lopen. Het brons in Brussel ging in 22,26 naar de Jamaicaanse Elaine Thompson.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 535 keer Laatst aangepast op zaterdag, 12 september 2015 19:16
Marsosur