Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 15 september 2015 16:37

Gebrselassie neemt volgende maand afscheid in Glasgow

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Haile Gebrselassie Haile Gebrselassie

De Afrikaanse hardlooplegende Haile Gebrselassie loopt 4 oktober in Glasgow zijn laatste echte wedstrijd. De 42-jarige Ethiopiër rekent op een emotioneel afscheid, zei hij dinsdag. 'Ik hou van Glasgow en de atmosfeer in de stad.

Het wordt een bijzondere dag, want ik neem afscheid van de wedstrijdsport', aldus de atleet, die 27 keer een wereldrecord verbeterde in zijn rijke carrière. Gebrselassie, die in mei na de Great Manchester Run zijn afscheid aankondigde, loopt in de Schotse stad de 10 kilometer, onderdeel van de Great Scottish Run.

De atleet grossierde de afgelopen 25 jaar in successen op de lange afstand. Hij pakte twee keer Olympisch goud op de 10 kilometer en werd ook viermaal wereldkampioen op die afstand. De Afrikaan stapte na de Spelen van 2004 over van de baan naar de weg en won verschillende marathons, waaronder die van Amsterdam.

In 2007 en 2008 verbeterde Gebrselassie het wereldrecord bij de marathon van Berlijn. Zijn laatste toptijd (2.03,59) werd in 2011 verbroken door Patrick Makau.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 299 keer
Marsosur