Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 14 juni 2016 05:00

Bolt loopt tweede tijd van het seizoen in eigen land

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Usain Bolt Usain Bolt

Usain Bolt heeft bij atletiekwedstrijden in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston de tweede tijd van het jaar op de 100 meter gelopen. De regerend olympisch en wereldkampioen was voor eigen publiek de snelste in 9,88 seconden.

"Ik viel bijna, maar gelukkig kon ik dat herstellen en winnen", zei Bolt. "Mijn start was zo explosief dat ik als het ware werd gelanceerd. Maar ik raakte niet in paniek." De snelste tijd van het jaar staat op naam van de Fransman Jimmy Vicaut, die afgelopen dinsdag in Montreuil 9,86 liet noteren.

Bolt bleef in Kingston zijn landgenoten Nickel Ashmeade, Yohan Blake (beiden 9,94) en Asafa Powell (9,98) voor. Het was de eerste keer sinds de Olympische Spelen van Londen in 2012 dat Bolt, Powell en Blake het in dezelfde race tegen elkaar opnamen.

Nesta Carter, een andere landgenoot van Bolt, werd onlangs positief bevonden op doping bij de Spelen van 2008. Hierdoor raakt Bolt zijn gouden medaille die hij met Jamaica veroverde op 4x100 meter, mogelijk kwijt.

"Als dat wordt bevestigd en ik moet mijn medaille teruggeven, dan doe ik dat", zei Bolt. "Het is vreselijk om te horen dat iemand positief is getest. Al die jaren werk je zo hard om goud te pakken en kampioen te worden. Maar helaas gebeuren zulke dingen."

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 201 keer
Marsosur