Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 14 augustus 2016 10:11

Schippers grijpt naast medaille op 100 meter

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Dafne Schippers Dafne Schippers

Dafne Schippers heeft zaterdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geen medaille gewonnen op de 100 meter. De Nederlandse atlete zette in de finale een tijd neer van 10,90 seconden en eindigde daarmee als vijfde.

Schippers had vorig jaar bij de wereldkampioenschappen nog zilver behaald. Het goud in het Olympisch Stadion ging zaterdag naar de Jamaicaanse Elaine Thompson in 10,71. De Amerikaanse Tori Bowie eindigde in 10,83 als tweede.

Tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica slaagde er niet in voor de derde keer de titel op het koninginnennummer te veroveren. Ze finishte als derde in 10,86. Schippers had de pech dat ze in baan negen moest lopen, de buitenste baan.

Ze had daarmee geen goed zicht op haar concurrentes. De start van de Utrechtse was al niet fabuleus, maar het leek haar vooral aan een echte versnelling op de laatste meters te ontbreken. Ze liep dezelfde tijd als in de halve finales. De 10,90 was boven haar beste tijd van dit seizoen (10,83).

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 194 keer
Marsosur