Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 13 mei 2015 19:48

IOC pakt 4x100 meter zilveren medailles af van Amerikanen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Amerikaanse estafette team op de 4x100 meter bij de mannen moet zijn op de Olympische Spelen van 2012 behaalde zilveren medailles inleveren.

Tyson Gay, die in Londen lid was van het team dat op de tweede plaats strandde, werd nadien immers betrapt op het gebruik van anabole steroïden. Dat vernam het Amerikaanse nieuwsagentschap Associated Press woensdag uit goede bron.

Volgens AP heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan het Amerikaans Olympisch Comité per brief laten weten dat het team gediskwalificeerd is en dat alle atleten hun medailles moeten teruggeven. Team USA heeft dat nieuws momenteel nog niet bevestigd. Naast Gay kwamen Trell Kimmons, Justin Gatlin en Ryan Bailey voor de Verenigde Staten in actie tijdens de finale, die uiteindelijk gewonnen werd door het Jamaica van sprintfenomeen Usain Bolt.

Tyson Gay leverde vorig jaar zijn medaille al in, nadat hij door het Amerikaanse Antidopingagentschap USADA voor één jaar aan de kant was gezet. Tevens werden toen zijn resultaten vanaf juli 2012 geschrapt. De Internationale Atletiekfederatie IAAF ging later niet in beroep tegen het vonnis, waardoor Gay eind juni vorig jaar al opnieuw participeren.  

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 305 keer Laatst aangepast op woensdag, 13 mei 2015 20:24
Marsosur