Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 29 november 2015 03:01

Klitschko door Fury onttroont als wereldkampioen in zwaargewicht

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tyson Fury heeft zich zaterdag voor 54.000 toeschouwers in het Duitse Düsseldorf gekroond tot de nieuwe wereldkampioen in het zwaargewicht. De 27-jarige Brit versloeg de 39 jarige Oekraïner Wladimir Klitschko  op punten.

Na twaalf ronden riep de jury Fury unaniem uit tot winnaar: 115-112, 115-112 en 116-111. Klitschko  verdedigde tegen Fury zijn kampioensgordels van de WBA, WBO, IBF en IBO. Hij was al elf jaar ongeslagen. Tot het gevecht met Fury telde zijn loopbaan 64 overwinningen en drie nederlagen. Europees kampioen Fury is nu 25 partijen zonder nederlaag. Klitschko  verdedigde zijn huidige wereldtitels voor de negentiende keer.

Het wereldtitelgevecht stond vijf weken eerder op het programma dan de bedoeling was.Klitschko  moest zich eerder door een kuitblessure afmelden voor de wedstrijd die oorspronkelijk op 24 oktober jl. zou plaatsvinden. Klitschko  had grote moeite met zijn provocerende en onorthodox boksende opponent. Fury danste veel om de Oekraïner heen.

De 2,06 meter lange Brit ging ook mentaal het gevecht aan met zijn acht centimeter kleinere tegenstander. Fury praatte tijdens de eerste rondes tegen Klitschko  en leek hem soms zelfs uit te lachen. De zo lang ongeslagen wereldkampioen wist zich geen raad met de strijdwijze van Fury, die in de loop van de partij steeds brutaler werd en meer tikken uitdeelde. In de laatste ronde liet Klitschko  zich nog gelden, maar de jury wees Fury aan als de nieuwe wereldkampioen.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 699 keer Laatst aangepast op zondag, 29 november 2015 07:04
Marsosur