Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 04 juni 2016 07:45

Bokslegende Muhammed Ali alias “Cassius Clay” heengegaan

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Muhammed Ali alias “Cassius Clay” Muhammed Ali alias “Cassius Clay”

Bokslegende Muhammad Ali is niet meer. Nadat woordvoerder van de familie Bob Gunnell zaterdagmorgen bekendmaakte dat de 74-jarige Ali was overleden, twitterde voormalig rivaal George Foreman dat "een deel van mij is weggegleden, het beste deel."

Bokser Roy Jones Jr. reageerde ook op het sociale medium: "Mijn hart is diep bedroefd, maar ik ben dankbaar en opgelucht dat de grootste nu rust heeft gevonden in vrede."
Evander Holyfield werd viermaal wereldkampioen in de klasse waar ook Ali in uitkwam. Hij zegt op het Amerikaanse medium SportsCenter: "Ik heb hem altijd gezien als een voorbeeld. Toen ik 8 jaar oud was zeiden ze al tegen mij dat ik Ali zou worden."Mike Tyson reageert op het overlijden van Ali. "God kwam voor zijn kampioen", zegt hij op Twitter.

Ook de boksers van deze tijd zijn geschokt door het wegvallen van Ali. "Woorden kunnen niet uitleggen wat Muhammad Ali heeft gedaan voor de sport", zegt Floyd Mayweather. "Hij is een van de mensen die de weg hebben vrijgemaakt zodat ik ben wie ik ben. We zijn een legende kwijt." Don King, een van de grote zakelijke mensen achter Ali, zegt: "Het is een droevige dag voor het leven. Ik hield van Ali, hij was mijn vriend." Maar ook van buiten de bokswereld wordt Ali herdacht en geprezen als mens.

Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump zegt op Twitter: "Een zeer groot kampioen en een mooie man. Hij gaat door iedereen gemist worden." "Je zal altijd mijn held zijn…", zegt zanger Lionel Richie in een tweet. Formule 1-coureur Jenson Button tweet een quote de bokslegende: "Als je alleen al denkt aan dat je mij kan verslaan. Dan kun je beter wakker worden en je verontschuldigen." En hij sluit af met de hashtag #restinpower. Darter Phil Taylor tweet: "Bedroefd door het nieuws dat The Greatest is overleden. Een echte sportlegende."

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 304 keer
Marsosur