Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 21 juni 2016 15:53

IBF straft olympische profboksers

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Boksers die deelnemen aan de Olympische Spelen, moeten hun ring bij de IBF inleveren. De IBF is een mondiale boksbond, één van de belangrijkste in de bokswereld, en vindt het oneerlijk als profboksers deelnemen aan de Spelen.

Volgens de IBF zullen profboksers en het daar opnemen tegen amateurboksers. De AIBA, die gaat over deelname aan de Spelen, besloot eerder deze maand om profboksers toe te laten tot de Spelen. Dit tot ontevredenheid van de IBF. Profboksers die deelnemen aan de Spelen, raken hun titel bij de IBF kwijt. Volgens de bond is het klasseverschil tussen professionals en amateurs te groot en de International Boxing Federation hoopt met deze maatregel de gezondheid van de amateurboksers te waarborgen.

Eerder noemde Noord-Ierse wereldkampioen Carl Frampton het idee van de AIBA al belachelijk. 'Alsof badmintonners gaan tennissen,' trok Frampton een vergelijking. De Nederlander Peter Müllenberg, ook al olympiër, is juist voorstander van deelname van professionals aan de Spelen en ziet daar geen gevaar in. 'Die zijn zulke partijen helemaal niet gewend,' denkt Müllenberg.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 226 keer
Marsosur