Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 28 oktober 2014 23:54

Alweer dodelijke drama in sport Zuid-Afrika

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Phindile Mwelase voordat zij in coma raakte Phindile Mwelase voordat zij in coma raakte

De Zuid-Afrikaanse boksster Phindile Mwelase is 2 weken na een gevecht waarbij ze knock-out werd geslagen, overleden. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse ministerie van Sport bekend gemaakt.

Mwelase werd op 10 oktober bewusteloos afgevoerd en lag sinds die tijd in coma. Het ministerie meldde dat ze zaterdag is overleden. „Haar dood is een verlies voor de sport in het algemeen en voor de bokssport in het bijzonder”, liet president Jacob Zuma weten. Met de dood van Mwelase heeft Zuid-Afrika binnen enkele dagen drie vooraanstaande sporters verloren. Atleet en voormalig wereldkampioen 800 meter Mbulaeni Mulaudzi kwam vrijdag om het leven door een auto-ongeluk. Zondag werd de aanvoerder en doelman van de nationale voetbalploeg Senzo Meyiwa bij een roofoverval doodgeschoten.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 243 keer

Marsosur