Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 24 november 2014 02:28

Bokser Manny Pacquiao laat Filipijnen weer juichen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Manny Pacquiao met en keiharde vuistslag Manny Pacquiao met en keiharde vuistslag

Bokser Manny Pacquiao heeft de Filipijnen opnieuw laten juichen. De 35-jarige volksheld verdedigde zondag in Macau met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht bij de WBO, door zijn Amerikaanse uitdager Chris Algieri te verslaan.

Algieri werd in de partij over twaalf ronden liefst zes keer tegen het canvas geslagen door Pacquiao, maar hield het desondanks tot de laatste bel vol. De Filipijnse wereldkampioen werd aangewezen als de winnaar, wat leidde tot groot feest in zijn land. Pacquiao veroverde vorig jaar november de vacante wereldtitel van de WBO. De Filipijn, in eigen land ook als politicus bekend, is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden. Pacquiao wil zich graag nog eens meten met Floyd Mayweather, de nog altijd ongeslagen bokser uit de Verenigde Staten. „De fans verdienen een gevecht”, zei de Filipijn.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 235 keer Laatst aangepast op maandag, 24 november 2014 16:49
Marsosur