Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 19 januari 2015 23:42

Wladimir Klitschko maakt zich op voor topgevecht

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zwaargewicht Wladimir Klitschko zet zijn IBF-, WBA-, WBO- en IBO-wereldtitels zaterdag 25 april in New York op het spel tegen de ongeslagen Amerikaan Bryant “By-By” Jennings. Dat deelde Klitschko’s manager Bernd Boente maandag mee.

Het gevecht zal in Madison Square Garden plaatsvinden. De contracten zijn nog niet getekend, maar er is wel een akkoord’, meldde Boente.

De 30-jarige Jennings heeft 19 zeges, waarvan 10 met knock-out op zijn palmares. Hij kampte wel nog nooit buiten de Verenigde Staten. Klitschko, 38 jaar, won 63 kampen, waarvan 53 voor de limiet, en verloor drie keer. Zijn laatste nederlaag dateert van 4 april 2004 (tegen de Amerikaan Lamon Brewster).

Klitschko wil de eerste bij de zwaargewichten worden die de titels van de belangrijkste vier boksbonden, IBF, WBA, WBO en WBC, gelijktijdig in handen heeft. De WBC-titel was lange tijd in het bezit van zijn oudere broer Vitali Klitschko, tot die hem opgaf om zich volledig aan de politiek te wijden. Sinds afgelopen zaterdag is de 29-jarige Amerikaan Deontay Wilder de kampioen van de WBC.

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 342 keer

Marsosur