Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 29 april 2015 13:36

Pacquiao overtuigd van zege op Mayweather in 'gevecht van de eeuw'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zes jaar lang moesten de boksfans erop wachten, maar zaterdag vindt de ‘bokskamp van de eeuw’ plaats. Floyd ‘Money’ Mayweather tegenover Manny ‘Pacman’ Pacquiao. Twee van de grootste boksers van het moment staan na zes jaar onderhandelen – eindelijk – tegenover elkaar.

Manny Pacquiao is ervan overtuigd dat hij het boksduel met Floyd Mayweather van zaterdag in Las Vegas (lokale tijd) gaat winnen.
"Ik heb zaterdag iets te bewijzen en dat ga ik doen. Mijn focus en mijn killersinstinct zijn aanwezig, dus mijn supporters hoeven zich geen zorgen te maken. Blijf rustig, ik ga het gevecht winnen", verzekerde de 36-jarige Pacquiao.
"Ik houd ervan om de underdog te zijn. Ik ben niet nerveus, ik voel me juist opgewonden", zei de Filipijn, die wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen veroverde.


Beide boksers ontliepen elkaar dinsdag in Las Vegas tijdens presentaties voor publiek en pers. "Hij had hier moeten zijn", sneerde Mayweather, die in de MGM Grand Garden Arena een show verzorgde. "Dat was wel zo professioneel van hem geweest."
Pacquiao houdt waarschijnlijk meer dan honderd miljoen dollar (circa negentig miljoen euro) over aan de strijd met Mayweather, die in 47 partijen nog ongeslagen is.

De winnaar van het gevecht krijgt een nieuwe kampioenschapsriem ter waarde van een miljoen dollar (ongeveer €900.000). Duizenden smaragden sieren de riem, die ook de beeltenis van de twee boksers en die van Muhammed Ali draagt. En bovendien: geld, geld, geld!

Het gevecht zou tot 400 miljoen dollar (meer dan 350 miljoen euro) kunnen opleveren. Mayweather krijgt daar zo een 60 procent van, Pacquiao 40 procent.
Slechts 1000 tickets waren beschikbaar voor het publiek en deze tickets gingen de deur uit in minder dan een minuut. De kaartjes kostten tussen de 1.500 en de 10.000 dollar.
Floyd Mayweather zal tijdens het gevecht een mondstuk dragen van $25.000. In het mondstuk zitten diamanten, goud en briefjes van $100 verwerkt.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 415 keer
Marsosur