Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 03 mei 2015 03:01

Mayweather ongeslagen in 'Gevecht van de eeuw'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De 'Fight of the Century' heeft zijn naam alle eer aangedaan en de topfavoriet heeft het laken naar zich toegetrokken.Floyd Mayweather heeft de veelbesproken bokswedstrijd tegen Manny Pacquiao gewonnen.

De 38-jarige Amerikaan versloeg zijn twee jaar jongere opponent in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas op punten.

De drie juryleden zijn anoniem in hun oordeel. Moretti 118-110, Clement 116-112 en Feldman 116-112. 'Money' Mayweather blijft zo ongeslagen, wat een triomf voor de Amerikaan. 'Manny' Pacquiao heeft moedig gestreden maar was toch een maatje te klein. De Filipijn is evenwel ontgoocheld. "Ik dacht echt dat ik gewonnen had, hij heeft niks gedaan!" Mayweather kijkt al vooruit naar zijn afscheid: "Ik heb in september nog één kamp en dan stop ik ermee."

Enkele van de grootste namen in Hollywood, entertainment en sport waren aanwezig, waaronder regisseur Clint Eastwood, acteurs Robert De Niro, Jon Voight, Denzel Washington, Bradley Cooper, muzikant Sting, de voormalige NBA-ster Magic Johnson, actrice Claire Danes en Paris Hilton etc.

Start
Ter ere van Cinco de Mayo - een belangrijke feestdag in de VS en Mexico die op 5 mei wordt gevierd - wordt ook het volkslied van Mexico gezongen, daarna is het de beurt aan de VS en de Filipijnen. Het publiek gaat nu uit zijn dak en vooral 'Manny' Pacquiao krijgt veel verbale steun. Na het nodige showgedeelte is het zover 'ladies and gentlemen'! Mayweather en Pacquiao staan in de ring en maken zich op voor het sportevenement van de 21ste eeuw.

In de eerste drie minuten is het al 'Money' wat de klok slaat, de stoere Amerikaan drijft zijn Filipijnse uitdager meteen in het nauw, Pacquiao heeft het erg lastig maar krijgt wel veel steun uit de zaal. Mayweather glijdt al vroeg in de tweede ronde uit en wordt tegen de touwen gedwongen. Pacquiao probeert van de gelegenheid te profiteren om het gevecht in evenwicht te brengen, maar 'Money' ontsnapt al snel uit zijn benarde situatie. 'Pacman' probeert met een reeks aanvallen wat schade toe te brengen, maar echt geslaagd kunnen we zijn pogingen niet noemen. De 36-jarige Pacquiao komt zijn moeilijke start maar niet te boven, Mayweather heeft alles perfect onder controle en ontwijkt met veel bravoure de aanvallen van de Filipijn. Pacquiao valt vooral op door offensieve missers.

Bij het begin van de vierde ronde leek Mayweather weer dé man te worden, maar langzamerhand knokt Pacquiao zich weer in de match. Met een links-rechts-links-uithaalreeks brengt 'Manny' vuur in de tent en spreekt nu zijn zware linkse aan. Halverwege de wedstrijd wordt het duidelijk dat zowel Mayweather als Pacquiao gaan voor een KO.

De zesde ronde heeft de vlam in de pan gejaagd want in ronde 7 en 8 gaat het spektakelstukje gewoon door, Mayweather en Pacquiao doen hun uiterste best om elkaar in de hoek te drummen en laten geregeld mooie uitvallen optekenen. 'Money' pakt uit met een prachtige linkse hoek, maar ook Manny zijn linker treft goed raak. Bij elke slag volgt er een counter.

In de 10de ronde volgende de eerste tekenen van vermoeidheid bij Pacquiao, zijn aanvalslust eist duidelijk zijn tol. Mayweather probeert het slim aan te pakken en lijkt duidelijk te azen op die ene dodelijke stoot. 'Manny' wil nog eens uithalen, maar Mayweather heeft een topreactie in huis met een stevige linker in het staartje.

De elfde ronde lijkt er eentje die weleens beslissend zou kunnen zijn in het voordeel van Floyd Mayweather.Hier is de frustratie van de Pacman overduidelijk en hij krijgt een links-recht-links en nog een stevige rechtse klap te incasseren. Floyd houdt knap stand en incasseert weinig. De bel gaat, het zit erop!

Mayweather blijft door de zege ongeslagen. Hij boekte tegen Pacquiao zijn 48 overwinning op rij. Voor de 36-jarige Filipijn betekende de nederlaag zijn zesde in 65 partijen. De strijd wordt algemeen aangenomen de meest lucratieve in de boksgeschiedenis te zijn met een omzet van $ 400 miljoen.

(VIDEOBEELDEN LATER BESCHIKBAAR)
 
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 1467 keer Laatst aangepast op zondag, 03 mei 2015 20:04
Marsosur