Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 03 april 2016 15:50

West-Indië sleept tweede wereldtitel binnen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De cricketers van West-Indië zijn zondag in India voor de tweede keer in de geschiedenis wereldkampioen Twenty20 geworden. In een bloedstollende finale was de ploeg uit de Caraïben te sterk voor Engeland.

Met nog één over te gaan leek Engeland op weg naar de wereldtitel. De Engelsen hadden 155 runs gescoord en de bowlers wisten West-Indië prima in toom te houden. In het twintigste en laatste over moest West-Indië een achterstand van achttien runs goedmaken en dat leek te veel gevraagd.

Carlos Brathwaite dacht daar echter anders over. De eerste drie ballen in de over sloeg hij de tribune in waardoor West-Indië opeens nog maar één run nodig had voor de wereldtitel. Ook de vierde bal in de laatste over ging de hekken over waardoor West-Indië tot een totaal van 161 runs kwam en daarmee voor de tweede keer wereldkampioen is. Ook in 2012 was de ploeg uit de Caraïben de beste van de wereld.Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 131 keer Laatst aangepast op zondag, 03 april 2016 15:53
Marsosur