Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 24 februari 2015 00:48

WK Cricket: Engeland pakt eindelijk eerste zege

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na nederlagen tegen Australië en Nieuw-Zeeland heeft Engeland eindelijk de eerste zege van het WK geboekt. De trotse Engelsen wonnen maandag de burenruzie van Schotland.

Engeland mocht als eerste aan het werk met de bats en wist in vijftig overs 303 runs op het scorebord te zetten. Dit aantal bleek voor de Schotten veel te hoog gegrepen. In 42.2 overs kwam Schotland tot 184 runs en waren de Engelsen al niet meer in te halen.

Voor Schotland was dit de tweede nederlaag van het toernooi in evenzoveel wedstrijden. Zij hopen donderdag tegen Afghanistan de eerste zege van het toernooi te boeken. Engeland speelt zondag de vierde wedstrijd van het WK. Sri Lanka is dan de tegenstander.

Zondag waren het de  cricketers van India die ook het tweede duel op het WK gewonnen. Nadat eerder Pakistan werd verslagen, moest nu Zuid-Afrika eraan geloven. Eerder op de dag was Sri Lanka te sterk voor Afghanistan.

India legde de lat hoog voor Zuid-Afrika tijdens hun slagbeurt. De ploeg kwam tot 307 runs en dus moesten de Zuid-Afrikanen flink in de achtervolging. India bleek zondag niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend een maatje te groot voor Zuid-Afrika, Na 40.2 overs waren alle slagmensen van Zuid-Afrika uit en had de ploeg slechts 177 runs op het bord gezet.

In groep A was Sri Lanka te sterk voor Afghanistan. Het favoriete Sri Lanka liet Afghanistan als eerste de runs produceren, maar kreeg nog de handen vol aan de 232 runs van de tegenstander. Pas na 48.2 overs had Sri Lanka dit aantal overtroffen en was de eerste overwinning van dit WK een feit.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 320 keer
Marsosur