Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 29 maart 2015 17:40

Australie wereldkampioen cricket

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Australië is zondag voor de vijfde keer wereldkampioen cricket geworden. De Aussies waren in Melbourne veel te sterk voor mede-organisator Nieuw-Zeeland, dat voor het eerst in de WK-finale stond.

Nieuw-Zeeland won de toss en wilde als eerste een score op het bord zetten. De Black Caps wilden de lat natuurlijk zo hoog mogelijk leggen voor de viervoudig wereldkampioen, maar daar slaagde de ploeg niet in. Na 45 overs waren alle slagmensen uit en had de ploeg 183 runs gescoord.

Het was al snel duidelijk dat het sterke Australië weinig moeite had met de score van de tegenstander. De Aussies hadden slechts 33.;1 overs nodig om tot 186 runs te komen. Daarmee was de vijfde wereldtitel voor Australië een feit en konden de spelers en de 92.000 toeschouwers in het Melbourne Cricket Ground beginnen aan een groot feest.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 303 keer
Marsosur