Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 22 juni 2016 17:48

McIlroy laat Spelen schieten vanwege zikavirus

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Rory McIlroy Rory McIlroy

Uit angst voor het zikavirus gaat golfer Rory McIlroy niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De wereldtopper zou in Brazilië deelnemen onder de Ierse vlag, maar maakte woensdag bekend dat hij afziet van deelname.

Voor het eerst sinds 1904 mogen golfers meedoen aan de Olympische Spelen. "Ik heb er lang over moeten nadenken, maar ik heb besloten me terug te trekken voor de Olympische Spelen", zegt McIlroy in een persbericht.

"Ik heb gesproken met de mensen die dichtbij me staan en ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn gezondheid en de gezondheid van mijn dierbaren belangrijker zijn. Het risico is misschien niet zo groot, maar ik wil het risico niet nemen."

"Ik denk dat de Ierse mensen mijn besluit respecteren", vervolgt de golfer. "De steun die ik van ze krijg, betekent heel veel voor me."

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 248 keer
Marsosur